divendres, de desembre 21, 2007

Solucions hipòcrites

Tornant al tema de l'ocupació femenina, per lluitar contra la prostitució a Sevilla se'ls ha acudit multar els clients amb 3.000 €. Les autoritats progressistes volen penalitzar-ne la pràctica però que no sembli que castiguen a un col·lectiu desafavorit (perdonin la paraula) com figura que són les putes. Els dolents són els clients, porcs insensibles que s'aprofiten (previ pagament, però es veu que això no importa) de la situació desesperada d'aquestes noies.
Com a producte comercialitzable per la premsa governamental i comestible per a la massa de votants irracionals, valgui la redundància, la mesura està bé, però hi ha un parell de coses a comentar.
Primer: un amic meu s'ha comprat un cotxe i ha pagat una multa de 3.500 €. En diuen IVA. L'estiu passat, que vaig treballar durant 4 mesos, vaig pagar, per aquest fet, una multa de 600 €. En deien IRPF, si no recordo malament. La comèdia de la multa no és més que una manera camuflada de regular la prostitució i que tributi com qualsevol altra activitat econòmica. Que no expliquin històrietes de noies desafavorides ni de veins que es queixen. Volen que paguin impostos com tothom i avall. La tarifa impositiva no crec que sigui gaire més alta que la del meu amic per comprar el cotxe: pensin que tothom que es compra un cotxe nou ha de pagar el 16% de multa/IVA, en canvi la probabilitat que t'enganxin i et puguin fer pagar la multa per anar de putes al carrer és, sospito, baixa. Per tant el cost esperat per transacció (3.000*p de que t'enganxin) deu ser similar.
Segon: és mentida que la multa/impost la paguin els clients exclusivament i no les noies desafavorides. Els economistes van descobrir fa temps que un impost sobre una transacció el paguen les dues parts i la proporció només depèn de les respectives elasticitats. Si la multa recau sobre els clients les putes es veuran obligades a baixar preus i la diferència entre el nou preu i l'anterior no és més que la seva contribució a la multa.
No sé perquè no es legalitza la prostitució sense més problemes i es cobra l'IVA com en qualsevol altre negoci.

4 comentaris:

Blogger Xevi ha dit...

IRPF significa Impost Revolucionari sobre les Persones Físiques.

3:51 a. m.  
Blogger Marçal Girbau ha dit...

Vés per on, avui estem d'acord en la conclusió final.

Si es regulés d'una vegada, els clients pagarien IVA, elles cotitzarien a la SS, i seria més fàcil acabar amb l'esclavatge sexual (crec que és de rigor separar les prostitutes –llegiu Bianca–, de les esclaves de les màfies).

Salut!

12:11 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

el problema es que això es un tema moral, l'esquerra, (amb els tics marxistes de tota la vida)ens diu que es la màxima explotació de la dona, da dreta, ens ven moral barata, i diu que per qüestions religioses, no es pot fer. Jo penso que s'hauria de legalitzar, contribuirien a la SS (girbau dixi) i el fet es que per ex, la senyoreta Bianca segur que gasta més en SS que no nosaltres (qui sap que pot tenir als baixos un desconegut) però no paga. Es una qüestió de serietat i rigor el fet de legalitzar la prostitució. Fora hipocresies, legalització JA!
L'anònim. $$$$$$$$$$€

Pd. Catalans, espero que tingueu un bon nadal i un bon any nou!

2:51 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

tu que vas comentar el blog de una suposada puta, a veure què et sembla això que he trobat per casualitat... http://www.clubsumision.com/showthread.php?t=8316

11:48 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici