dissabte, de juny 02, 2007

Immigrants

Avui es veu que arriben al port de Tarragona una colla d'immigrants africans. Suposo que tots coneixen la història: una barca amb 26 negres de nacionalitat més aviat incerta (sub-saharians en el newspeak de la correcció política) anava a la deriva prop de l'illa de Malta (entre Líbia i Sicília). Un pesquer català, el Montfalcó, els va rescatar després que d'altres vaixells de la zona ignoressin el deure d'auxili a una embarcació a la deriva. Ni les autoritats malteses ni les italianes (membres de la Unió Europea, cal recordar) no es van voler fer càrrec dels naufrags-immigrants i finalment el Clara Campoamor, un vaixell de l'armada espanyola, es va desplaçar des de Mallorca per anar-los a recollir i portar-los al port de Tarragona, a centenars de quilòmetres. Ara a veure què en fan a Tarragona d'aquests senyors. Es parla d'asil polític o de repatriacions, però el més fàcil és que acabin deambulant pels carrers d'alguna capital espanyola sense papers ni perspectives reals de ser repatriats. Ja saben que com a ultraliberal salvatge estic a favor de la lliure circulació de persones al món (evidentment sense dret a l'assistència mèdica ni a l'educació pagades per tothom, no perquè siguin immigrants, sinó perquè així hauria de ser per a qualsevol persona, d'aquí o de fora). I una altra idea: que vingui tothom que vulgui sempre i quan no li haguem de pagar el viatge nosaltres (no vull ni pensar què deu haver costat aquest rescat del Clara Campoamor). Em sembla ridícul que un vaixell espanyol s'hagi de desplaçar centenars de quilòmetres per recollir uns ciutadans africans (no espanyols, que tenia entès que eren per qui treballava l'armada espanyola) a pocs quilòmetres de la costa italiana. Si un vaixell de bandera espanyola (com el Montfalcó) rescata algun dia immigrants a la deriva entre Cuba i Florida també desplaçarem una nau de l'armada espanyola per portar-los a Tarragona? I si no, quina és la diferència?
Nota: Tot i que com a principi ningú no hauria de tenir dret a l'assistència mèdica ni a l'educació pagada per tots, estratègicament em sembla bé que la sanitat pública espanyola doni cobertura gratuïta a qualsevol persona que posi el peu a Espanya. A mig termini és la millor manera d'ofegar el sistema sanitari públic i veure's en la necessitat, inexorablement, de privatitzar-lo.

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Jo trobo que els que més hem fet el ridícul som els europeus. Se suposa que haurien d'haver donat suport a un vaixell d'un altre país de la Unió no? Doncs ni ho somiïs! Els van deixar tirats allà al mig. El que jo tampoc entenc és perquè hi ha hagut d'anar l'exercit a donar-los un cop de mà. Si se'ls hi hagués espatllat el vaixell també hi hauria anat? Qualsevol incidència que passi a marins de l'estat la resol l'exèrcit?

9:50 a. m.  
Blogger Guillem Casas ha dit...

Jojo! Tros d'animalot!

1:12 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici