divendres, de maig 18, 2007

Mal començament

Sarkozy comença malament. Ahir va prometre que l'escalfament global seria la màxima prioritat internacional, juntament amb els drets humans, del seu mandat. Poden passar dues coses: la primera és que estiguem davant d'una simple operació de marketing per caure simpàtic als electors d'esquerres, i en aquest cas el nou president només seria culpable d'hipocresia. Sarkozy s'ompliria la boca amb bestieses intrascendents que sonen bé a les orelles dels progres però seguiria la línia d'actuació que se li suposa com a líder polític competent (és a dir, saber escollir prioritats).
La segona possiblitat, infinitament pitjor, és que Sarkozy ho digui de veritat. Em sembla prou greu que el president de França cregui que la màxima prioritat de la política internacional del seu país és l'escalfament global. No dic que no existeixi escalfament global i no sé si en cas d'existir és culpa de l'home (i per tant si les decisions d'un cap d'Estat poden tenir-hi cap influència) però el que em sembla evident és que no és precisament aquest el principal problema a què s'enfronta la humanitat ara mateix. El nou president té una llarga llista d'assumptes internacionals que es disputen, al meu parer, la màxima atenció dels líders com ell. Potser fóra bo que es preocupés d'avançar en les negociacions per la liberalització del comerç mundial, la lluita contra la SIDA, l'agricultura europea, l'accés a l'aigua potable, etc. Això si es vol dedicar a arreglar el món, perquè hi ha qui diu que ja tindrà prou feina amb les banlieues franceses...
S'imaginen que algun sonat considerés que la màxima prioritat (repeteixo: la màxima) a l'hora d'escollir un pis a Barcelona és la protecció contra incendis que ofereix? No sé vostès, però jo no el votaria de president. De l'escala.

7 comentaris:

Blogger Guillem Casas ha dit...

No hi voldria posar la mà al foc perquè em solc cremar però crec que quan Sarko vegi que França no és un país prou tranquil com per a fer de salvador del món, se'n oblidarà.

10:31 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

A propòsit del tema Wolfowitz, a l'edició europea del WSJ hi ha una columna d'un tal Bret Stephens que denuncia els molts altres escàndols protagonitzats per membres de la direcció del WB que no han estat denunciats ni investigats, no sé si a l'edició americana hi és. Que vagi bé, Jordi!

1:42 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Lo del presumpte escalfament global provocat per l'home ja cansa. Tots els mitjans de comunicació (tv, diaris, etc), tots els artistes i tota aquella persona que és entrevistada per qualsevol dels anteriors, TOTHOM, repetint exactament les mateixes parides sobre el canvi climàtic.
Jo apostaria fort que en Sarko ho diu per a acontentar a la gent i netejar la seva imatge d'home dur.

4:32 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Veig que t'has llegit religiosament un dels últims articles del Xavier SiM, perquè ara dius el mateix que ell.

Un líder. Un ramat.
No us diferencieu massa del pensament únic de la esquerra en aquest sentit.

8:11 p. m.  
Blogger @JoakimVivas ha dit...

Segueixo defensant Sarko...i sens dubte que l'escalfament global és una preocupació a tenir present, bàsicament perquè aquest fet és a conseqüència de molts factors i en provoca molts d'altres que no tenim presents. Sens dubte que és una forma de "mullar-se" sens trepijar l'aigua. Ara mateix, un president electe i desprès d'una campanya dura, molt dura, ha de posar pau i agafar "vots" d'un cantó i de l'altre...aposto per Sarko, ara, abans i demà!

8:25 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

La lògica de l'anònim és la següent: si Xavier Sala-i-Martín escriu X en el moment t, tota persona que escrigui X en un moment posterior a t és perquè simplement ha llegit religiosament l'article del Xavier.

8:41 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Una lògica d'allò més probable.

11:25 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici