divendres, de maig 25, 2007

Fastigós

Avui, dinant, he tingut la gosadia de posar el telenotícies de TV3.

Semblar ser que avui és el dia de l'Àfrica i els senyors de TV3 han tingut la pensada de dedicar-hi un mini-reportatge dins del TN migdia. Sortien imatges de nens africans plorant i una veu en off explicava la tragèdia de les criatures que moren víctimes d'una malaltia, com el xarrampió, la vacuna contra la qual no val més de 30 cèntims d'Euro. Fins aquí res a dir, sempre val la pena que la televisió contribueixi al coneixement d'aquestes realitats. Un cop exposat el fet la veu en off s'ha començat a animar: amb 1.500 milions d'Euros l'any, explicava, es podria finançar una sanitat universal gratuïta (per l'usuari) a l'Àfrica, que segons s'aventurava a afirmar la veu permetria salvar la vida de 285.000 menors. I acte seguit el segell inconfusible de la casa: 1.500 milions d'Euros és la despesa militar dels Estats Units a l'Irak durant només 11 dies. No he vomitat de miracle, però els asseguro que m'ha vingut la salivera prèvia. No cal dir que des d'avui em comprometo a no tornar a mirar un telenotícies de TV3 fins que no canviïn el cap d'informatius.

By the way, i en la línia informativa de tv3, saben quant es gasta la Unió Europea en ajudes a l'agricultura durant 11 dies? Doncs el 2004, segons la comissió, la curiosa xifra de... 1.500 milions d'Euros (50.000 a l'any).

Sospito que això deu tenir més a veure amb la misèria dels africans que no pas la despesa militar dels Estats Units a l'Irak, però ja saben allò de no deixar mai que la realitat t'espatlli una bonica història, i menys si serveix per fomentar l'odi als Estats Units.

3 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Molt bo!

7:52 p. m.  
Blogger Raül Alcón ha dit...

Diana!

6:29 p. m.  
Blogger Guillem Casas ha dit...

Tota la raó però el cert és que NINGÚ ho soluciona. L'un per l'altre...

7:08 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici