dijous, de maig 31, 2007

Socialistes per omissió

No hi ha com parlar del PP per generar controvèrsia. Des que sé que no em queda més remei que votar-los a les properes eleccions generals que he dedicat una mica més de temps a reflexionar-hi. A la meva presentació hi diu que Aznar és el millor president de l'Espanya democràtica; ben pensat més aviat diria que és el millor president socialista de l'Espanya democràtica, però per evitar redundàncies ho deixo així. D'acord que alguna cosa vam avançar en privatitzacions i que poc o molt va baixar algun impost (més aviat poc). Però comptat i debatut Aznar és el que jo anomeno un socialista per omissió: 8 anys al poder i encara paguem i patim educació i sanitat públiques, prestacions d'atur, IRPF màxim proper al 50 % i un munt de regulacions laborals que oprimeixen, encotillen i malmeten el teixit empresarial del país. És urgent que a Espanya (i encara més a Catalunya) comenci a destapar-se l'enorme poder d'una dreta liberal sense complexos, que no es passi el dia demanant perdó per no ser progre i que no acabi adoptant la mateixa retòrica col·lectivista de l'esquerra. Una dreta liberal que digui les coses pel seu nom, que tingui per lema: 'There's no such a thing as a free lunch' i Hayek, Friedman, Reagan i Thatcher com a referents. Sé que som molts els que pensem que ja n'hi ha prou de mantenir aquest Estat obès, groller i ineficaç; només falta que algú sigui prou valent per no caure bé a la premsa progressista (valgui la redundància) i parlar a la gent no només de què hi perdrien amb la supressió de l'educació i la sanitat públiques, sinó de tot el que s'estalviarien. Els puc assegurar que són molts els qui hi sortirien guanyant. Necessitem un Partit Liberal, ara i aquí. L'alternativa passa per creuar l'Atlàntic.

14 comentaris:

Blogger Partyboy ha dit...

Un nou partit estaria bé, però l'espai ideològic d'aquest partit ja està ocupat pel PP i Convergència, tot i les seves polítiques socialistes. El que fa falta és reorientar aquest dos partits cap a la ideologia capitalista, la ideologia que no tenen els pebrots de representar

2:31 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Hi estic molt d'acord. Però Partits Populars de Zaplanes i Fabres corruptes i desvergonyits? No, gràcies. Respecte al liberalisme d'aquest partit, ha quedat bastant clar quin és el seu límit: el socialisme per omissió, com diu el Sr. Director, però també l'intervencionisme nacionalista en forma de veto a les empreses catalanes (afer de l'OPA sobre Endesa de Gas Natural), com apuntava Sala-i-Martin en un dels seus articles.

Liberalisme sí, però de debò, no enganyifes conservadores, socialdemòcrates i corporativistes en clau espanyola.

Una altra qüestió és si hem de ser liberals abans que catalans, a mi personalment no em satisfan les opcions que no respecten escrupulosament el meu país i la meva identitat (i la meva butxaca, que no vol ser espoliada amb arguments tan "liberals" com el de la solidaritat amb Espanya).

Per a mi, l'única solució acceptable és la d'un partit catalanista i liberal. Aquest és l'espai que suposadament hauria d'ocupar CiU, però ja sabem què passa amb aquesta federació. Penso que el més raonable és que l'electorat exerceixi pressió per a què CiU evolucioni cap a posicions estrictament liberals. Com creu que es pot aconseguir això, Sr. Director?

9:29 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El 65 per cent de les accions de Gas Natural son o bé de la Caixa o bé de Repsol. Repsol alhora està controlada per la Caixa.

Hagués estat un autèntic desastre que la Caixa, una empresa que té bastant poc de privada, es fés amb tot el sector energètic del país. Bàsicament, és com tornar a époques pretèrites a les privatitzacions.

Finalment, en ves d'estar controlat per buròcrates espanyols, ho estarà per buròcrates italians(Enel), que s'ha montat un chanchullo fent una OPA indirecta a la que Eon no ha tingut més remei que unirse al veure com funcionen les coses en aquest país.

Si no hi hagués hagut intervencions socialistes ni interessos nacionalistes pel mig, Endesa hagués acabat sent de Eon.

La UE ha obert expedient al govern de Zapatero per intervencionista i el FMI ha criticat també obertament la falta d'independecia del organismes reguladors del mercat. I el PP quin paper hi juga? Doncs, s'ho mira desde fora el pobre, com tu i com jo.

10:58 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

"L'alternativa passa per creuar l'Atlàntic"

Doncs tu mateix ho has dit. Avió, i cap als EEUU. Adéu.

11:56 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

La veritat es que ja es hora de que algú sigui prou valent com per desafiar la opinió pública, deixar-se titllar de cabró capitalista i desalmat i enfrontar-se al model actual que només ens fa perdre diners.El problema es que els partits espanyols un cop assoleixen el poder es preocupen més per mantenir la feina que no pas per fer-la. Així que si tens algun nom que creguis que seria capaç de fer-ho, digamo perquè estaré encantada de no haver de votar "el mal menor" a les properes eleccions.

2:45 p. m.  
Blogger Pedro ha dit...

Alberto, et vaig dir que t'informessis i no ho has fet, si haguessis llegit l'article que et vaig linkar no haguessis fet aquest ridícul tan escandalós.
quan parles d'interessos nacionalistes suposo que et refereixes a "nacionalistes espanyols" no?

No sé si la caixa són buròcrates, el que està clar és que el president d'endensa era un company d'oposicions de l'Aznar, Pizarro, de professió recordes què era? Empresari?jajaja. Pizarro és advocat de l'estat, o sigui que de política empresarial en sap més aviat poc i forma part del grup de buròcrates madrilenys que Aznar va posar al capdavant de les principals empreses públiques privatitzades espanyols amb seu (com no) a Madrid. Quin gran partit liberal, el Pp, on tots els líders són funcionaris en excedència, a banda dels empresaris del ladrillazo (Zaplana) o els directius corruptes(Piqué, ercros). Pizarro és aquell gran empresari que quan va rebre l'opa de gas natural va convocar uhna roda de premsa on va ensneyar la constitucioó espanyols com si d'un garrot es tractés, quin gran país aquest on les opes es rebutgen o s'aproven en funció de la constitució.

D'altra banda, ok, si està en contra que la caixa posseeixi endesa perquè no dius el mateix de caja madrid, empresa igual de privada? El president de caja Madrid, a més, és Miguel Blesa, company d'oposicions de... Bingo!José María Aznar, quin exemple de llibertat!

I que consti que sóc el primer detractor d'aquest gegant anomenat la caixa que control.la tot el que belluga a Catalunya. Et recomano un llibre(que ja sé que no llegiràs) de Francesc Sanuy anomenat "Informe Sanuy:crítica de la caixa" on explica les barbaritats de la caixa. Ara bé, que el llegir no ens faci perdre l'escriure, tu ataques els buròcrates catalans per defensar els madrilenys, a mi tant me fa.

6:19 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

A vere chato, Endesa ara és una empresa privada y els seus accionistes (el 85 per cent dels quals son petits accionistes, ho dic de memòria potser m'equivoco) poden fotre fora en qualsevol moment al president. NO DIGUIS BESTIESES. Per cert, potser caldria que miressis, així per sobre, la trajectoria del tal Pizarro abans de parlar.

En canvi, els càrregs dirigents de La Caixa depenen directament dels polítics catalans.

No veig la necesitat de seguir discutint sobre aquestes bestieses.

12:12 a. m.  
Blogger Pedro ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

1:47 a. m.  
Blogger Pedro ha dit...

A vere nano, si Caja Madrid té el 10% de les accions què m'expliques dels accionistes d'endesa? Què provoca el teu amor per Caja Madrid i el teu odi per la caixa? el nacionalisme espanyol potser?

Montilla no coneix a Ricardo Fornesa, president de la caixa per si no ho saps, de res. A diferència, d'Aznar, que és amic d'Alfonso Cortina(ex-president de Repsol), Pizarro, Blesa(caja madrid) des de fa anys. Endevines qui va donar el càrrec a tota aquesta gent quan es van fer les privatitzacions?

La trajectòria del Pizarro me l'he mirat almenys més que tu, que no has respost cap dels meus arguments. Ja t'he dit que és advocat de l'estat, que Rato el va fotre al càrrec a dit quan va privatitzar endesa i que va treure la sacrosanta constitució quan es va saber lo de la opa. Quina peça! Però si vols seguim , pel que fa a la defensa del consumidor,
és sorprenent que el senyor Pizarro dupliqués la seva participació en accions d’Endesa justament dos dies abans de fer-se pública l’OPA. Llàstima que no avisés els altres accionistes de l’operació que s’estava gestant i de la segura revalorització de les accions. Les crides diàries de la cadena Cope a comprar accions d’Endesa i a no vendre-les a Gas Natural haurien estat més sucoses per als seus
oients si s’haguessin fet uns dies abans de l’anunci de l’operació.
Ja ho va escriure Camilo José Cela: en qüestió de separatismes, sempre
han estat més els separadors que els separatistes.

2:05 a. m.  
Blogger Odalric ha dit...

Actuar de forma desacomplexada. Tu ho has dit i jo brindo pel crit!

9:18 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Atenció liberals.

Bush es manifesta, finalment, sobre el canvi climàtic.

Que tothom comenci a tremolar.

5:26 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Déu meu! Per què em parles de Caja Madrid? He dit jo que tingui alguna simpatia per Caja Madrid?

Caja Madrid té el 10 per cent i La Caixa té el 5 per cent.. D'acord, em sembla terrible. Però el que discutim és el fet que una empresa, que no és privada i que no té cap risc d'entrar en bancarrota (sempre tindrà el matalàs dels contribuients, com tu i com jo), intenti fer-se amb l'empresa més poderosa del sector elèctric espanyol.

El president de la Caixa és escollit per dirigents polítics, ja t'ho confirmo jo si no ho sabies. No se si el senyor Pizarro és amic del Aznar, cosa que realment me la bufa. Lo important és que els accionistes (85 per cent minoritaris recordo)el poden fotre fora en qualsevol moment. Si no ho fan és perquè aquest senyor tampoc ho deu fer tant malament (tesi força compatible amb la trajectòria d'ENDESA desde que Pizarro n'és president).

Per cert, ja que ens has repetit 3 o 4 cops que Pizarro és advocat de l'Estat (que per qui no ho sàpiga, és una de les oposicions més difícils de treure que hi ha), també et diré que s'ha tret les d'agent de canvi i borsa.

Vull dir que això de l'economia i l'empresa no l'agafa tant lluny.

No vull seguir llegint tonteries, així que si vols tornar a parlar de Caja Madrid o començar a enumerar tots els amics i gent coneguda de l'Aznar no tornaré a contestar.

6:54 p. m.  
Blogger Pedro ha dit...

Deixa-ho córrer, saps perfectament que a Pizarro no l'ha nomenat el 85% de minoritaris, saps perfectament que Pizarro he desonvolupat la seva carrera política(encara que ell no li agradai dir-ne així) en caixes d'estalvis, però tu mateix. quin gran president de companyia algú nomenat pel president del govern. Els 85% de minoritaris no van tenir ni veu ni vot en l'elecció de Pizarro.
Un altre tema és si el poden canviar, però de moment el primer pas és que admetis que el va nomenar Aznar. Si no admets això és que per un dels dos 2+2=5.

2:47 a. m.  
Blogger Pedro ha dit...

per cert alberto, trobo d'una gran baixesa moral per part teva que et passis el dia dient que Fornesa ha estat nomenat per Montilla i no diguis mai el mateix de Miguel Blesa, nomenat per Aznar.

11:51 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici