dilluns, d’octubre 19, 2009

Liberals pel PSC

Parla Xavier Trias:
Sóc liberal en economia i un socialdemòcrata social.
Algú sap si existeix un Hall of Fame de frases que tenen la curiosa propietat d'estar constituides exclusivament de bullshit?
P: A Barcelona, si els socialistes presenten una cabra, guanya la cabra.
R: Aquest cop ja no. I això de la cabra és injust, perquè Maragall va ser un gran alcalde i va fer una gran tasca de transformació de la ciutat.
Un breu apunt de lògica elemental: per refutar la proposició "si els sociates presenten una cabra, guanya la cabra" necessita un exemple de cabra presentada pels sociates que no guanyés les eleccions i no un exemple de no-cabra presentada pels sociates que guanyés les eleccions.
Li estan dient que els sociates guanyarien independentment de qui presentin, no que no hagin presentat mai a ningú vàlid. El fet que Maragall fos un gran alcalde no demostra que els ciutadans de Barcelona no facin efectivament el que diu el Sostres: votar a qualsevol candidat que presentin els sociates, encara que fos una cabra. I a més, què vol dir que és "injust"? Deu voler dir "fals", no? Aquests socialdemòcrates socials cada dia em posen més nerviós, sort que almenys són liberals en economia...
Barcelona té molts problemes i un d'ells és l'explotació esclava de la prostitució. Que ningú no s'enganyi: no són professionals que fan una feina lliurement com en podrien fer una altra. El 99% dels casos són persones explotades sovint per màfies. Amb la prostitució sóc abolicionista.
Li agrairé que m'adreci a l'estudi que ha establert que el 99% dels casos són persones explotades per màfies. A on l'han publicat? Quina metodologia? Quin nivell de confiança? O és que han entrevistat a totes les putes? Em temo que no sigui una altra afirmació "injusta", que diu vostè...
I sobre les putes, que vostè diu que no són professionals que fan una feina lliurement com en podrien fer una altra i que per tant les hem de prohibir...he d'entendre que també hem de prohibir el cap de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona? Tinc entès que no escull lliurement aquesta feina...ell volia ser alcalde, pobre!
Tenim una realitat gai que hem d'atendre. És una població discreta, d'alt nivell adquisitiu i que no crea problemes. I això ens interessa.
Silenci, que parla el socialdemòcrata social. Així si fossin pobres deixarien d'interessar-nos? I si deixessin d'"interessar-nos", què se suposa que en faríem? Prohibir-los? Tancar-los?
P: Som una ciutat que tanca el cap de setmana.
R: Això s'ha de mantenir. Els botigueres són molt importants perquè donen vida a la ciutat. Podem parlar de flexibilitzar alguns aspectes de la llei d'horaris, però sempre d'acord amb ells, que són bàsics per a Barcelona i per a Catalunya.
Tornem-hi amb les afirmacions "injustes"
Les seves assumpcions:
1. Els botiguers són molt importants perquè donen vida a la ciutat.
Sí, però de dilluns a divendres i en hores d'oficina, no? La vida que no hi ha els diumenges perquè tot està tancat, és una vida de segona?
2. La liberalització d'horaris acabaria amb els botiguers.
Alguna evidència? Dades? Experiments aleatoris? Principis microeconòmics? Ha estat mai a Manhattan?

1 comentaris:

Blogger Odalric ha dit...

Sí, el Trias no ha estat feliç en algunes respostes...
Sobretot m'ha grinyolat molt la que parla dels gais.
El tema del diumenge... em sembla un argumentari alimentat pel tòpic. No treballen els diumenges els restaurants? les gasolineres? els cinemes? els teatres? els bars? etc? Pq uns poden i és digne i altres no?

12:35 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici