dilluns, de setembre 28, 2009

Ich gratuliere

Sembla que a Alemanya no ha arribat la bona nova que prediquen a tota hora els opinadors peninsulars: que el sistema d'economia "desregulada" està acabat i ara toca tornar a regular-ho tot i fer el govern ben gros, per evitar les crisis inherents al capitalisme (em sembla que ho fan anar així, més o menys).
Avui fins i tot un caplanià com jo es veu obligat a donar l'enhorabona a la massa electoral alemanya, primer pel mastegot sense pietat i sense precedents que li acaba d'administrar al partit Socialdemòcrata i segon per l'èxit del partit liberal FDP. El Wall Street Journal, suposo que encara una mica excitat per l'eufòria de veure en directe la roda de premsa dels sociates alemanys, ja parla de retallades d'impostos i de reformes del mercat laboral. I és veritat que el programa de l'FDP parla de desregulació, privatitzacions, retallar subsidis, modificar els termes de la negociació col·lectiva (és a dir, canya als sindicats) i en general de reduir el tamany del govern. Jo, com sempre que es parla de liberals a Europa, sóc escèptic. Al cap i a la fi tant aquests de l'FDP com la Merkel no són més que una versió una mica més instruïda de la socialdemocràcia europea de sempre i no crec que gosin (suposant que vulguin) tocar cap dels pilars fonamentals de l'estat de Benestar. Però ja saben allò de sempre, el principi bayesià que diu que si els progressistes fan cara de pomes agres, és que alguna cosa deu anar bé.

3 comentaris:

Anonymous Xavi ha dit...

Que estrany que la catèrvola habitual no t'hagi insultat encara...

2:03 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Recordo el curs passat, quan es professor de constitucional ens repetia que l'abolició del sufragi censatari fou un "progrés" per la societat...

Determinat tipus de sufragi censatari arreglaria motls problemes de la nostra societat.

4:54 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies

5:33 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici