diumenge, d’agost 24, 2008

Inaudit

El que escriu la tal Mar Jiménez avui a l'Avui és tan repugnant que ha aconseguit pertorbar el meu exili quebequès i enviar-me al despatx de l'Estable amb urgència inaudita.
La veritat és que tot l'article, un comentari d'un editorial del New York Times, és un munt de porqueria tan densa, tan tupida, que es fa difícil escollir per on començar, però ho intentaré: aprèn anglès.
Perquè a veure, Mar, si havies obert alguna vegada el New York Times (i havies entès alguna cosa) no se m'acut com podries haver escrit això:
"el gran diari mundial exigint que les immenses corporacions que operen als Estats Units paguin l'impost de societats per tal de corregir els números vermells. No parlen de reduir la despesa pública. Exigeixen el pagament d'impostos! I a les grans corporacions! Inaudit."
Inaudit, Mar, seria que algun dia el New York Times no fes un editorial culpant de tots els mals del món a les grans corporacions americanes i a les retallades d'impostos del Bush!
Però vegin quina és la lògica: com que el NYT és un diari nord-americà...alehop: el "pensament" preprogramat que permet als progres moure's per un món ple de perills amb la mínima despesa energètica els el fa identificar automàticament com a partidari de tot allò que detesten. I si algun dia, amb molt d'esforç, se sobreposen a la mandra mental inherent a l'esquerra i llegeixen directament un article del NYT, es queden meravellats de veure que és encara més progre que ells! I amb un mal de cap horrible, m'imagino.
Quan ja havia digerit aquest primer munt d'excrements periodístics, em trobo això, encara més alarmant:
"¿Passarà algun dia per aquestes terres que un diari estatal exigeixi al govern o al candidat(a) de torn que s'apugin els impostos als més rics i que s'acabi amb l'enginyeria financera de les superbeneficiades corporacions?"
Perquè mira, no entendre l'anglès encara, però ni el català ni el castellà? Has obert alguna vegada El País, El Periódico, El Público o l'Avui? Si de veritat coneixes algun diari espanyol que no sigui partidari d'espoliar els "rics", fes-m'ho saber de seguida.
Després hi ha la subtil manipulació del que diu l'article:
"una recent investigació de la Government Accountability Office ha mostrat que almenys dos terços de les empreses nord-americanes no paguen impostos. Grans empreses amb més de 250 milions de dòlars en actius i més de 50 milions de dòlars en vendes s'estalvien retre comptes a l'Oncle Sam amb afinades estratègies financeres." Mar Jiménez.
"An investigation by the Government Accountability Office found that almost two-thirds of companies in the United States usually pay no corporate income taxes. Big companies, those with more than $50 million in sales or $250 million in assets, are less likely to avoid Uncle Sam altogether. Still, about a quarter of them report no tax liability either."
Ja veuen que, sense dir cap mentida, la Mar no transmet exactament l'esperit del paràgraf...
En fi, el que sempre els dic: www.wsj.com

6 comentaris:

Blogger Jordi Coll ha dit...

Més d'una vegada he pensat de fer un post sobre la merdosa columna d'aquesta Mar Jiménez.

11:40 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El més gros de tot és que aquesta pàjara és economista de formació (o almenys això diu en el seu blog). On anirem a parar...

12:38 a. m.  
Blogger bacus ha dit...

estic d'acord en un impost escalonat però l'estat es té que limitar a rapartir la guita.... serveis "publics" jo els hi dic "gratuits" fora estat.......... //*//

4:30 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Sou tots uns prepotents. On heu estudiat per acabar així? El teu blog és lamentable, com també ho són les aportacions dels teus amiguets. El pitxor de tot és que només tens 21 anyets...Criatures...De grans què seràs? Polític? A veure si llavors les polítitques de dretes et semblen igual de bé, cobrant 4 duros...Pringat.

9:29 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

I tots els diaris catalans també repeteixen dia sí i dia també lo del canvi climàtic i tota aquesta colla de parides que farien patir vergonya aliena al mateix Malthus...

12:52 a. m.  
Blogger bacus ha dit...

falsa alarma tinc un cremada de capullo a la natja esquerra al sentar-me a la butaca

2:20 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici