divendres, de juny 27, 2008

Justícia socialista

El debat sobre la immigració a Europa és una magnífica ocasió per corroborar empíricament que socialdemocràcia i justícia social són conceptes que tenen molt poc en comú. No sé si els ha arribat que el Parlament Europeu ha aprovat una Directiva (demano excuses per evocar-los dos conceptes tan desagradables en un espai tan petit) per restringir encara més la llibertat de les persones de moure's pel món. I endevinen qui hi ha votat a favor? Els socialistes, ni més ni menys. Els mateixos que s'omplen la boca amb allò tan bonic d'estar sempre al costat dels més febles, de lluitar perquè tothom tingui les mateixes oportunitats, de repartir equitativament (perdó una altra vegada) la riquesa, de garantir que tothom tingui una educació i una sanitat de qualitat i...de tancar 18 mesos en una gàbia, sense judici, a tots aquells individus que hagin entrat a Europa sense haver omplert els papers que toquen, no? I aquesta és la teva idea de justícia social, José Luis?
Avui tinc ganes de donar als sociates l'oportunitat de defensar-se, així que els proposo un repte:
Explicar en quatre ratlles quina idea de justícia social permet defensar que cal impedir a un senegalès que fuig de la fam i la guerra venir a Europa a buscar feina.
Vinga, figures!

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Tant socialistes com liberals paternalistes, que no és el teu cas, tenen un veritable motiu perque aquest senegalès no entri a Europa: és musulmà.

10:29 p. m.  
Blogger Noctas ha dit...

Una gran veritat..saludus..

1:27 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici