dissabte, de juny 28, 2008

Hans-Herman Hoppe

"Libertarians must develop a clear class consciousness, not in the Marxian sense, but in the sense of recognizing that there exists a clear distinction between taxpayers (the exploited) and tax consumers (the exploiters)"

Potser Marx serveix d'alguna cosa al cap i a la fi...

5 comentaris:

Blogger Xevi ha dit...

M'encanta! Genial!

9:28 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

No és un raonament frívol, certament. Amb la progressiva desaparició del baix proletariat en l'anomenada societat del benestar, la classe mitjana esdevé, per raó de la seva tendència a créixer, la classe majoritària des de fa dècades i, consegüentment, la classe dominada.

En clara contradicció amb el pensament sociològic anglosaxó, el qual veu la classe mitjana com una possibilitat de depassament de les classes i del conflicte existent entre elles en la societat postindustrial, la població pertanyent a la classe mitjana podria començar a adquirir una autèntica consciència de classe en el sentit marxista, iniciant-se així una nova polarització social que enfrontaria els pagadors d'impostos (explotats) amb els consumidors d'aquests impostos (explotadors).

9:22 p. m.  
Blogger espiadimonis ha dit...

Amics meus, la història de la humanitat sempre ha estat aquesta, els que donen pel sac, i els que són donats.

9:29 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El tal Hans-Herman Hoppe ha oblidat que els taxpayers són, a la vegada, tax consumers.

5:38 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Visca la simplicitat...

Per cert, intenta llegir Marx abans de decidir si serveix o no serveix (i quan dic "llegir a Marx" no em refereixo llegir un resum de la wikipèdia o el comentari de la seva obra per part d'un economista liberal)

5:53 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici