dilluns, de maig 19, 2008

Consell als de segon

L'amic C, company de la facultat, m'envia aquest text perquè creu que pot ser útil als estudiants de segon de la Pompeu:
"Tinc entès que els estudiants de segon d'economia de la UPF estan en període de preinscripció de les assignatures per al curs vinent, així que per un atac de filantropia difícil de justificar se'm fa impossible resistir la temptació d'oferir-los un breu consell, d'estudiant a estudiant i que quedi entre nosaltres: quan us matriculeu veureu que al segon trimestre de tercer apareix una assignatura obligatòria (o troncal, qualsevol de les dues categories és igual d'aberrant) que es diu Sector Públic I. He de confessar que, ingenu de mi, quan la vaig veure em va semblar que prometia, que podia ser interessant. Bé, no ho és, en absolut, però com que no teniu altre remei que agafar-la si us voleu llicenciar, seguirem com si no ho sabéssiu.
Afortunadament, el que sí que podeu fer és escollir el grup i aquí hi ha la clau: dos grups els fa el Guillem López Casasnovas i l'altre l'Humberto Llavador. Jo, quan vaig escollir grup, vaig deixar-me portar pel nom i l'enorme llista de referències al Google que apareixen del primer. Error gravíssim. A dia d'avui puc assegurar-los que el Guillem López Casasnovas és el pitjor professor que m'ha impartit mai una classe a la Universitat Pompeu Fabra. Feu-me cas, és molt dolent, no és cap broma. I mireu que jo no acostumo a molestar-me a aconsellar ningú en temes com aquest, però el cas és tan flagrant que em semblaria pecar per omissió no informar-vos. Transmet tan poc entusiasme per l'assignatura que a les seves classes un no para de plantejar-se si no hauria fet millor estudiant una altra carrera. Se li nota a anys llum que no té cap gust per ensenyar-nos res, fa servir un to de veu monòton i mig despectiu durant totes les classes (això les que fa ell, perquè unes quantes classes teòriques les va encolomar a l'assistent, cosa que vista en la distància encara va resultar ser una benedicció). L'assignatura en sí no és gaire difícil, quatre reflexions sobre economia pública sense gaire profunditat ni interès, però el cas és que de 100 persones que, si fa no fa, estaven matriculades al meu grup, els aprovats no van arribar al 40%. Això a priori no té perquè ser un senyal de professor dolent, però en aquest cas, i si teniu una mínima confiança en el meu criteri, per petita que sigui, us asseguro que ho és. En fi, l'Humberto Llavador fa una classe molt correcta, si no teniu problemes amb l'anglès no ho dubteu ni un moment, apunteu-vos al grup 1."
C.

4 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Jo segurament fare Sector Public I amb angles per questions horaries. Ara be, vaig anar a un parell de classes del Casasnovas quan vaig tornar de Barcelona i tampoc em va semblar tan estrepitosament dolent. Ha passat res entre tu i ell? Realment existeix aquest/a tal C?

8:21 p. m.  
Anonymous un de tercer ha dit...

C té raó, el Casasnovas pot ser un bon economista (no ho sé) però és molt mal professor.

8:53 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Això que dieu a part de faltar des de l'amagatall un brillant professor d'Economia (i a mi em va ficar pitjor nota del que m'esperava) és insultant. Menys covardia i més serenitat. En López Casanovas té un humor força subtil en les seves classes que, si realment t'agrada l'economia, t'ho fa passar d'allò més bé. Fa pensar i diverteix. És un dels professors que espero que aparegui a la meva orla.

PD: L'Humberto Llavador també, fa Economia del Benestar i Distribució de la Renda que és, segurament, la millor assignatura que s'imparteix a la UPF.

12:27 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

Home Pau, jo no crec que això que diuen sigui faltar ni insultar a ningú. Suposo que els professors tenen el mateix dret que els futbolistes, els cantants, els escriptors o els directius de la Renfe a que la gent comenti la seva feina i digui quin els sembla millor, pitjor, bo o dolent i perquè.

9:41 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

Enllaços a aquest missatge:

Crear un enllaç

<< Pàgina d'inici