dilluns, d’octubre 08, 2007

Premsa

El merder del Singular Digital ofereix un retrat exacte, molt honest, d'un problema fonamental del país: la covardia subvencionada. I no ho dic pel Marc Àlvaro; ja vaig dir que a mi m'agrada, és dels pocs articulistes que llegeixo regularment, però també és veritat que no el conec personalment i vés a saber quin peu calça. L'article del Vila al Singular, el que ha desencadenat aquest enrenou, a mi no em va semblar res greu; bé, un retrat, una advertència, una denúncia genèrica que se servia lògicament d'exemples rellevants, com el del Marc Àlvaro, però que en cap cas em va semblar un atac personal al periodista.
Avui en Sostres explica com funciona el Singular i el pitjor de tot és això que diu de les subvencions: -shhht...vigila què dius, que aviat tocarà repartir subvencions- Benvinguts a la Península Ibèrica. Hi ha qui no es posa vermell quan defensa les subvencions a la premsa amb l'argument que cal garantir-ne la independència dels 'poders econòmics'. No sé si independència vol dir simplement que un tal Antonio Bolaño, que lògicament ostenta molt poder polític (coactiu) i més aviat poc d'econòmic (per allò que dic sempre, que per guanyar diners cal fer alguna cosa útil als altres) decideix a quin clan periodístic donen els meus diners, però suposo que estaran amb mi que això no és exactament l'ideal de premsa que facilita el control ciutadà del poder. Més aviat facilita, la subvenció, el control polític de [la ment del] ciutadà, garvellant la informació que es publica amb el sedàs de qui reparteix les subvencions. Al metro, mirant els diaris que llegeix la gent, a vegades em faig creus que encara el país funcioni com funciona i que els sociates no treguin majoria absoluta. El Periódico, el País, la paperassa gratuïta, el Público, la Vanguardia, l'Avui segons com s'hi posa; tots els fan més o menys el joc.
Si volen que els digui la veritat, quan respiro més independència és quan escolto el Jiménez Losantos cada matí. Sense anar més lluny, la setmana passada comentava que al rei Joan Carles l'haurien de fotre a la presó per xoriço. No sé si algun periodista independent ho inclourà també en aquests pamflets contra la Cope que publiquen de tant en tant.

3 comentaris:

Blogger Moré ha dit...

Saps quin és el problema Jordi, que Francesc Marc-Alvaro amb molt bon criteri no vol que el seu nom es vegi vinculat amb personatges com el Vila i el Sostres? Aquiesta mania d'utilitzar les vides alienes pq en el fons -V ila i Sostres- són uns mediócres fa engúnia.

En quant a la "repartidora" de subvenciosn completament amb sintonia amb tu.

1:08 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Necessitem una Cope a la catalana i un Federico Losantos català.

1:31 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Que tal Jordi quan de temps. Això del Singular Digital és el pa de cada dia, per això el país està com està i no perquè uns siguin més comunistes i inútils que els altres, que també podria ser. Sembla una mica el "cuento de la lechera" tots volen tant, i volen creixer tant i influir tant i ser en aquest cas el diari digital "de tants" que els surt el tret per la culata. Potser els ha passat una mica a com Esquerra, creient que aconseguiria convèncer la xarnegada amb quinze dies, els del singular digital els ha passat volguent-se obrir a tothom perdent als de sempre.
Mediocres? L'últim llibre de l'Enric Vila de "La veritat no necessita màrtirs" està molt bé i crec que se'n adona del que molts que es fan dir els veritables independentistes ni s'ensumen: que la classe política d'aquest país era nefasta ja des d'abans del Franquisme.
Pel que fa al Losantos i al Rei, dir que del primer s'en necessitarien unes quantes dotzenes més repartits per tots els mitjans estatals i que el segon és més inútil per espanya que per Catalunya perquè als uns no els aporta res i a nosaltres com a mínim ens fa pensar que són ells els que han de tornar a les cavernes i quedar-s'hi per sempre.

6:05 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici