dilluns, de juliol 23, 2007

Jueves


Últimament els liberals tenim molta feina...deixaré la foto penjada fins que els buròcrates/jutges/censors reobrin la web de la revista Jueves (que val a dir que em sembla una revista horrible, tant en la forma com en el fons; vulgar, de pèssim gust i poquíssima gràcia).
De totes maneres ja els vaig explicar fa poc què en penso del dret a l'honor i altres artefactes que s'ha inventat l'Estat per fotre el nas a tot arreu. L'Estat només ha d'actuar (de moment, fins que trobem la manera de prescindir-ne definitivament) per evitar coaccions, és a dir, violacions de la propietat privada (que inclou, lògicament, la pròpia vida i la integritat física). L'honor, com explicava l'altre dia, no és cap característica inherent a l'individu que l'ostenta, sinó que resideix exclusivament en les ments de terceres persones, és una opinió sobre algú, punt. Com que ningú no posseix cap dret sobre la ment d'un altre ésser humà i és en aquesta ment on existeix l'honor, és evident que ningú no té dret a que l'Estat intervingui per garantir aquest teòric dret a l'honor. Els dibuixants de la revista El Jueves no semblen haver violat la propietat privada de ningú pel fet d'haver dibuixat (no fotografiat) dos individus mantenint relacions sexuals i per tant em sembla una aberració que es clausuri la revista i la web. No pretenc que això serveixi d'argument (perquè no té cap validesa com a tal) però: després amb quina cara alliçonarem als musulmans que s'encabriten perquè es fa sàtira de Mahoma?

7 comentaris:

Blogger Xevi ha dit...

Ben cert.

6:20 p. m.  
Blogger Marchelo ha dit...

Director,

estic totalment en contra de la teva opinió sobre el dret a l'honor i a la intimitat, que tenen una tutela constitucional absolutament necessària i justificada.

Tot i així, com sempre passa en els conflictes de drets fonamentals, crec que en el present cas hauria de prevaldre la llibertat d'expressió.

I com a apunt simplement pràctic, dir que la Fiscalia l'ha liat molt, ha donat boom mediàtic a algo que no n'hagués tingut tant, ni moltíssim menys. En aquest cas sí que estaria d'acord en que hi ha hagut un intervencionisme excessiu.

Salutacions camarades!

6:53 p. m.  
Blogger Jordi Coll ha dit...

El més curiós és veure algun periodista de la premsa del cor defensar l'actuació del jutge.

7:47 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Em continuo mantenint ferm en la meva resposta al teu anterior article sobre el "dret a l'honor".

Una mica el Salvador Sostres ja t'ha respost. Tothom té la seva marca registrada i dret a vendre-la o a defensar-la.

El problema de la monarquia és que la seva imatge és com un bé públic: en finançar-los, tothom es pensa que té dret a usar-la. A més, els integrants de la corona mai no poden actuar directament. Sempre van supeditats a la burocràcia.

7:49 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

"El més curiós és veure algun periodista de la premsa del cor defensar l'actuació del jutge."

It's a beautiful magazine. Ready to make the best of the language. You should read the English version. Can you let that one be circualted in the town of Barcelona?

"Em continuo mantenint ferm en la meva resposta al teu anterior article sobre el "dret a l'honor"."

It's a beautiful issue, and it comes in many ways.

I guess that was me Catalan playing dumb tricks on you. Good luck and nice posts!


Andy

10:47 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Ben cert.

10:48 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

http://noticiasdeeurabia.wordpress.com/2007/08/02/la-portada-que-el-jueves-nunca-se-atrevera-a-publicar/

2:19 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici