dissabte, de juliol 14, 2007

Eco racisme

Vegin aquest cartellet col.locat en una carretera de l'estat de Missouri:


Coses de la febre per reduir el consum de petroli...

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Crec del tot improbable que el rei Fahd, que des de fa dos anys està ocupadíssim gaudint amb el desflorament de setanta-dues hurís al Paradís, interrompi la seva plaent activitat ultraterrenal per a reprendre el control de les exportacions petrolíferes saudites.

Brometes a banda, està clar que aquesta tanca publicitària és ofensiva perquè fomenta prejudicis racistes vers els àrabs i a més atia un patriotisme econòmic injustificat servint-se d'un missatge demagògic.

Bona part d'aquesta demagògia rau en el fet d'utilitzar referències àrabs/saudites per a descoratjar el consum de petroli d'origen estranger, quan els EUA obtenen la majoria del petroli importat de països que no són membres de l'OPEP, principalment dels seus veïns Canadà i Mèxic. Per darrere d'aquests estan Aràbia Saudita i Veneçuela, proveïdors membres de l'OPEP, ambdós gairebé al mateix nivell en importància.

Les imatges de Paul Martin o Felipe Calderón haurien estat igualment efectistes o, si més no, una mica més d'acord amb la realitat. Probablement, però, els publicistes demagogs estarien dubtant entre el rei Fahd i Hugo Chávez quan van concebre aquesta desafortunada campanya.

11:11 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

I finalment van acabar escollint l'amic àrab en comptes de l'enemic bolivarià com a reclam de la seva demagògia.
En fi, hipocresia al màxim.

12:53 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici