dimecres, de juliol 11, 2007

Grover Norquist

Avui acompanyo el president de la fundació a la reunió dels dimecres amb d'altres lobbystes i periodistes conservadors i libertarians. L'amfitrió és el senyor Grover Norquist, president de l'organització ultraliberal Americans for Tax Reform. Algunes perles d'en Grover:

'I don't want to abolish government. I simply want to reduce it to the size where I can drag it into the bathroom and drown it in the bathtub'.



'In the old days, George Wallace [el governador d'Alabama que es va col·locar a la porta d'una universitat per impedir l'entrada dels primers estudiants negres després de la desegregació] stood in the schoolhouse doorway and told children they could not come in. Today, the foes of school choice stand in the doorway and say: - You cannot get out!-

Grover Norquist és molt conegut per aquesta iniciativa.

Per cert, la seva organització celebra cada any el Government Cost Day, el dia de l'any en què els americans deixen de treballar per a l'Estat (ie: impostos) i comencen a treballar per a ells mateixos. Aquest any, segons els seus càlculs, el dia és precisament l'11 de juliol. Avui mateix. Feliç Government Cost Day a tothom.

7 comentaris:

Blogger Odalric ha dit...

Tinc entès que el "dia lliure d'impostos" als EEUU és el 28 d'abril...

Crec que l'11 de juliol és impossible que ho sigui.

5:24 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Segons l'ATR es l'11 de juliol:
http://www.atr.org/national/cogd/2007/cogd2007pg2.html

6:24 p. m.  
Blogger Odalric ha dit...

Doncs segons l'estadística que conec el juliol és quan França i Suècia compleixen el "dia lliure d'impostos"...

A la GB és el juny:
http://www.adamsmith.org/tax/Tax%20Freedom%20Day/Home%20Page.html

M'estranya molt que la pressió impositiva als EEUU signifiqui el 52,6%.
Segons el meu enllaç als EEUU són cent i pocs dies i en el teu diu 192 dies.

Ho hauré de repassar :)

8:48 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Segons la Tax Foundation, el Tax Freedom Day del 2007 als EUA és el número 120, o sia, el 30 d'abril.

Aquesta fundació defineix el dia de liberació fiscal com la càrrega d'impostos mitjana de l'economia nord-americana en el seu conjunt, no pas la càrrega d'impostos de l'americà "comú", que és com sovint interpreten per error els mitjans de comunicació. En el seu càlcul es compara el total de la recaptació fiscal amb el total dels ingressos a nivell nacional, sense comptar els guanys en capital (plusvàlua) com a ingressos. Així doncs, s'obté una mitjana de la quantitat dels ingressos del país que és absorbida pels governs a tots els nivells (federal, estatal i local).

Per tant, la interpretació errònia que els mitjans solen fer del Tax Freedom Day suposa una exageració considerable del gravamen real de la majoria de nord-americans. Les sumes impositives més altes associades als ingressos més alts engrossen la càrrega impositiva mitjana per sobre de la majoria de ciutadans.

Tenint en compte tot això, la data de l'11 de juliol calculada per l'ATR per al seu Cost of Government Day 2007 sembla molt exagerada, sobretot considerant que aquesta organització es basa en la definició "popular" d'aquest dia que empren els mitjans de comunicació.

12:29 a. m.  
Blogger Jordi Coll ha dit...

Hauríem d'establir aquest dia a Catalunya i celebrar una bona festa.

12:30 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

M'imagino que a Catalunya cauria a finals de desembre...

12:47 a. m.  
Blogger Odalric ha dit...

A Espanya cau el 27 de maig... abans que al regne Unit i Alemanya...

Sorprenent, oi?

12:55 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici