dijous, de juny 07, 2007

Escenes de la grandeur

Horari d'atenció al públic de l'oficina internacional d'una prestigiosa universitat de París: de 14 a 16.30h.
Economia competitiva: 20% d'impost sobre el consum.
Costa trobar un edifici important a París que no sigui oficial, que no tingui alguna cosa a veure amb el govern. Si fa no fa el mateix que costa trobar un edifici important a Nova York que sigui oficial, que tingui alguna cosa a veure amb el govern.
M'agrada fixar-me en els anuncis del metro de les ciutats on vaig. Fa un parell de setmanes al metro de Londres tot eren anuncis de vols, amb infinitat de companyies aèries i destinacions, però vols i prou. El mateix passava a Nova York i a Boston. A París tot són ofertes de packs de viatge.
Les cambreres del Costes. El foie i els macarrons amb múrgula del Costes. És evident que la factura té més a veure amb les primeres que amb els segons.
Entrecot de bou a la brasserie Lipp, al cor del Boulevard Saint Germain. Res no té pinta d'haver canviat des que Pla hi dinava.
Dinar a l'Atelier de Joël Robuchon. Espaguetis a la carbonara, fetge de vedella i guatlla farcida de foie. Una festa. I em diuen que els llagostins d'entrada estaven molt ben trobats, també.
L'anglès dels francesos. El francès dels parisencs.

2 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

La TVA normal a França és del 19,6%, només dues dècimes per damunt del valor mitjà d'aquest impost en els països de la UE. Pel que fa a la proliferació d'edificis oficials, la comparança entre París i Nova York no sembla oportuna, per a ésser justa s'hauria de fer entre París i la seva germana D.C., on trobaríem amb facilitat els centres del govern federal dels EUA i multitud de funcionaris arreu.

Gaudeixi del foie gras ara que pot, Sr. Director, qui sap si en un futur la producció francesa pugui patir una davallada amb la prohibició del gavage. Actualment ja està prohibit a 12 països de la UE, Suïssa, Noruega, Argentina, Israel, la ciutat de Chicago i aviat Nova York i l'estat de Califòrnia.

1:46 p. m.  
Blogger @JoakimVivas ha dit...

Trobo molt barruera aquesta comparació. Comparar la capital d'un país amb una capital de segona com és NY no és del tot acertada; una comparació molt més aguda seria Washington DC, per exemple.

8:56 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici