dimecres, de desembre 13, 2006

Sis paraules

Els editors de la revista Wired van convocar un concurs la setmana passada en honor d'Ernest Hemingway. El repte: crear històries ultracurtes, de només 6 paraules, com la de l'autor nord-americà:
'For sale: baby shoes, never worn'.
N'hi ha de brillants. N'aniré penjant de tant en tant. Avui la primera:
'Lie detector eyeglasses perfected: Civilization collapses'
Qui vulgui proposar-ne, endavant.

13 comentaris:

Blogger Marçal Girbau ha dit...

Noi:
He caigut al teu blog per casualitat (un visitant del meu blog t'ha citat) i he llegit el que et proposes.

Jo de tu, començaria per llegir-me una mica Stuart Mill, potser, d'aquesta manera, t'adones que, fins i tot als neoliberals, us interessa MOLT un Estat del Benestar potent.

A propòsit, davant la teva notable humilitat, t'aconsello que abans de voler fer certes coses, i d'imitar certs models de no sé ben bé massa bé què, et dediquis a estudiar una mica la llengua que utilitzes: diferències entre "per" i "per a"; quan facis ús del pretèrit perfet simple -il·lustre conjugació-, no usis, a la frase següent, el perifràstic; etc.

Segur que tu seràs un gran home del s.XXI. De fet, tu que tant critiques l'Estat -jo de tu, també em llegiria certs articles sobre els grecs i els romans- segur que acabaràs per treballar per a l'Estat. Ironies del destí. La teva vida té un futur pler d'emocions trepidants i aventures inefables. Segur que seràs molt feliç!

11:38 p. m.  
Blogger Marçal Girbau ha dit...

A propòsit, que ho acabo de veure: el "pler" de l'antepenúltima línia té un error mecanogràfic. Ha de ser substituït per "ple", perquè, si no fos substituït, significaria "plaer", que no és el cas, oi?

11:42 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

No eren 6 paraules?

Stuart Mill, neoliberal?

PD: Tu, De la Torre, ets molt ràpid responent. Home, és arriscat dir que el règim de Pinochet era millor que el de Allende. En teoria, va comportar creixement econòmic pel país. Però jo no m’arrisco a llançar-me a la piscina tenint en compte els crims que va cometre. Com tu, jo no domino la història de Chile.

Insisteixes en no declarar-te utilitarista. Consideres que el govern P va ser millor que A. Punt de vista utilitarista. Però, punt de vista liberal, el que hauria d’haver perdurat hagués hagut de ser el d’Allende? (Sempre que els ciutadans l’haguessin recolzat i que s’haguessin mantingut les eleccions, és clar!)

11:59 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Vols que et digui Pompeu Fabra o Marçal ja farà el fet? A part de demostrar uns coneixements lingüístics molt superiors a la mitjana, amb una humilitat que no deu distar massa de la que m'atribueixes a mi, cosa, la primera, que trobo francament envejable, també podries aportar quelcom amb una certa substància, si no és que estàs massa ocupat preparant el nou diccionari de l'IEC. Lamento no tenir la certesa que tens tu sobre la meva futura ocupació i felicitat.
Per cert, si no t'importa et manllevo una expressió que m'ha sonat d'allò més bé: 'no sé ben bé massa bé què'. Brillant. Queda clar que no ho saps 'ben bé massa bé', noi. Au, Pompeu, bona nit.

12:12 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

Sí, a mi també m'ha fet força gràcia això de Stuart Mill i els neoliberals. Més val que es dediqui a la lingüística el tal Pompeu Girbau. El tema Pinochet-Allende: sí, és tal com ho dius.

12:14 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Leí las obras completas de Sócrates. Alf.

11:40 a. m.  
Blogger Marçal Girbau ha dit...

Stuart Mill, que, malgrat tot, era un liberal més, potser us ajuda a apropar-vos a la realitat que vivim. Aquest britànic va ser un liberal com Déu mana, però va pecar per tenir una dona socialista, que el va influir en certes cosetes.

Ja no us recomano Marx, ni Chomsky perquè tot tractament mèdic necessita un procés. Creieu-me: ser radicalment de dretes té solució. Això és com la droga. Tan sols heu de reconèixer la vostra condició de malalts i amb una mica d'ajut podreu tirar endavant. Jo, per exemple, m'ofereixo.

Au: a calcular!!

12:54 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Jordi, crec que el millor que podem fer és obviar els comentaris del tal Marçal Girbau. No cal que el convencem de res, com diguerem temps ençà, perquè malgastar esforços a adoctrinar un cas perdut, a sobre sense cobrar?

L'esquerra rencuniosa de sempre, mateixos tòpics, mateixes maneres, mateixes filigranes inintel·ligibles, mateix allunyament de la realitat, mateixa vocació expiatòria etc etc.

1:43 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

L'esquerra rencuniosa de sempre, mateixos tòpics, mateixes maneres, mateixes filigranes inintel·ligibles, mateix allunyament de la realitat, mateixa vocació expiatòria etc etc.

En primer lloc, no cal ser Pompeu Fabra per saber escriure bé (rAncuniosa), n'hi ha prou amb tenir un mínim interès en no ser un analfabet il·literat.

D'altra banda, no molestar-se en considerar altres formes de pensar valorant-les com a tòpiques es una excusa força pobre per evitar un debat del que potser no surtis guanyant.

I per acabar, Jordi, aquesta rabieta de nen petit davant una opinió exposada correctament no es pròpia d'un estudiant de segon d'economia.

3:16 p. m.  
Blogger Marçal Girbau ha dit...

Senyor Laporta:

Que hom faci "filigranes inintel·ligibles" i el lector no les entengui, no és problema de l'autor, sinó del lector. Recorda la brillant frase de Hamlet: "Les paraules sarcàstiques s'adormen a les orelles dels idiotes". Suggereixo el mateix que el propietari del teu nom diria en casos similars: "Que n'aprenguin!".

Sobre la qüestió del possible malbaratament d'esforços també em pronunciaré. Digueu-me, senyors liberals, argumenteu-me d'on cony surten els diners. Si em sabeu dir el secret de la famosa frase "els diners creixen", us prometo que us llegiré d'una altra manera. Per a més informació, llegiu això:

http://marsalgirbau.blogspot.com/2006/09/la-mentida-del-diner_18.html

http://marsalgirbau.blogspot.com/2006/07/els-mites-de-lempresa-pblica.html

3:24 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

però aquest post no anava de contes curts?????
jo insisteixo amb el meu:

Leí las obras completas de Sócrates.

y un altra, del mateix peronista tronat:

Leí todas las novelas de Borges.

(Alf.)

4:39 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

La meva història de 6 paraules:

Girbachov no coneix Corea del Nord.

5:06 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

1- Voldria aclarir en aquests estudiants de filologia catalana tan simpàtics que una idea no es refuta parlant de faltes d'ortografia.

2- Un petit apunt: és curiós que es parli de respecte d'idees quan el senyor Fabra ens ha tractat de malalts.

3- Comparteixo la opinió del Sr. Laporta: no cal malgastar temps en adoctrinar casos perduts i menys sense cobrar.

4- No obstant, faré una excepció. Un principi bàsic de l'economia és la divisió del treball. Deixeu que nosaltres pensem i escrivim i vosaltres ja us encarregueu de corregir les nostres faltes d'ortografia. =)

5- Per anar pràcticant, agrairia que em corretgiu aquest text. Segur que n'he fet moltes, de faltes.

5:44 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici