divendres, de desembre 01, 2006

Disseny intel·ligent

Continuant amb el tema de la biologia evolutiva i l'economia, una comparació:

Heu provat mai d'explicar els rudiments de la teoria de l'evolució a un creacionista?
[Simplificant: els creacionistes són del parer que la nostra existència en la forma present és producte del disseny, dels plans meticulosos, d'una Intel·ligència Superior (Déu, per exemple)]

Els antiglobalització i altres pallassos equivalents acostumen a parlar d'una mena d'Intel·ligència Ordenadora (maligna en aquest cas), a la qual donen noms com "Capitalisme Internacional", "Transnacionals", "Poders Econòmics", "Interessos econòmics opacs", "Poders fàctics", etc.
Quan es reuneixen per esbatussar-se amb uns assalariats de classe mitjana-baixa (que anomenaré, per simplificar, policia), és fàcil sentir com atribueixen la responsabilitat de dissenyar el pervers funcionament del sistema econòmic global i les terribles desigualtats que semblen conviure-hi a aquests Genis Malignes de l'economia mundial, de naturalesa més aviat abstracte, si dic la veritat.
Heu provat mai d'explicar-los com funciona el mercat?
Divisió del treball: jo seguiré explicant l'evolució als creacionistes, que és més agrait. Sort.

1 comentaris:

Blogger Annalí ha dit...

Estic totalment d'acord amb el teu post. Em poso realment nerviosa quan (es veritat que en la majoria de casos es fa desde l'esquerra)s'atribueixen tots els mals de la societat(com les desigualtats) al "capitalisme global", als que tenen poder econòmic o als interessos dels poderosos. Es una manera fàcil d'escapar-se de la pòpia responsabilitat que tenim tots plegats en la construcció del món actual. Ho confesso, no m'agrada l'estructura econòmica actual però senyors, qui soste aquesta estructura som tots els consumidors!

1:18 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici