dimecres, de desembre 20, 2006

Curiós

'Demanem que el govern prengui l'obligació, sobre tot, de proveir els ciutadans amb les oportunitats adequades per guanyar-se la vida i tenir una ocupació.
No s'ha de permetre que les activitats dels individus xoquin amb els interessos de la comunitat, sinó que han de produir-se dins dels seus límits i ser per al bé de tots.
Exigim la fi del poder dels interessos financers.
Exigim la distribució dels beneficis de les grans empreses.
Estem convençuts que una recuperació permanent del nostre poble només es pot fonamentar en la victòria del bé comú sobre el bé individual. '
Programa del Partit Nazi d'Alemanya, aprovat a la convenció de Munich de 1920.
Paral·lelismes benvinguts.

19 comentaris:

Blogger Guillem Casas ha dit...

Molt, però suposo que en el programa no s'incloia el que passaría més tard, de la mateixa manera que no debia ser pas tan curt.

També és curiós que tot es fes democràticament.

Sens dubte, curiós és la paraula.

12:08 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El socialisme és dolent en si, però quan es combina amb el nacionalisme...

12:13 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Com que curiós????
Jo diria obvi

Guillem

12:15 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Senyor de la torre:

Amb aquesta "curiositat", en realitat està intentant comparar nacional-socialisme amb comunisme, per a finalment dir que son el mateix?

He he he.

Benvingut sigui al segle XXI.
Que, per als qui vam néixer a finals del XX, no ens diu res de nou.

1:34 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

No, no. Aquesta identitat (nazisme-comunisme) ja fa temps que la tenim assumida.
El que pretenc és fer notar certes coincidències programàtiques entre la socialdemocràcia i el nazisme.

1:47 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Mira Jordi, la teva mediocritat unida amb una prepotència sense límits et porten a dir unes tonteries sense sentit. Et recomano que estudïis història i sabràs que la "Llei de Capacitació" que significà la fi de la República de Weimar i l'inici del 3r Reich va ser votada pel NSDAP(feixistes), el DNVP (conservadors de dretes) i el Partit Catòlic de Centre (que tenen un perfil ideològic similar als teus amics d'Unió). Els únics que hi van votar en contra van ser els socialdemòcrates.(Els diputats comunistes no van ni poder arribar al Parlament per la pressió dels joves cadells feixistes al carrer). Això és el que li va dir el líder socialdemocrata, Otto Wels, a Hitler en el debat parlamentari de la llei de capacitació: "Wir sind wehrlos aber nicht ehrlos" (estem indenfesos però no sense honor). Aquestes paraules li van costar l'exili i la mort.

A mi les teves bajanades post adolescents neoliberals me la bufen, però no insultis la memòria de tantes i tantes persones d'esquerres que van lluitar contra el feixisme i van morir.

2:27 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

3:38 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Mira Marc, la teva mediocritat unida amb una prepotència sense límits et porten a dir unes tonteries sense sentit. Et recomano que estudïis lògica i sabràs que el meu post simplement fa notar que existeixen punts comuns entre el programa del Partit Nazi i l'ideal de preponderància del bé comú sobre el bé individual que tant agrada a l'esquerra moderna, radical o moderada. Les lliçons d'història te les agraeixo molt, tot i que no tinguin res a veure amb el que dic. Els insults, bé, sempre fan gràcia.
Jo no he dit que els socialdemòcrates siguin nazis. Ho entens millor ara?

4:38 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Núria, he esborrat el teu comentari perquè m'ha semblat inadmissible que al meu blog es digués el tu que deies del judaisme.

4:42 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Marc, si no m'equivoco va ser un pacte de totes les forces parlamentaries menys la que estava al poder (perquè durant els any anteriors havia estat un autèntic caos). I molt poc més tard, Hitler va traicionar en aquells partits que l'havien ajudat a conseguir el govern.

No crec que sigui just relacionar ideològicament al partit catòlic i al conservador amb el nazisme. El propi Hitler sempre es va considerar seguidor de Marx.

5:54 p. m.  
Blogger Ramon Armengol ha dit...

jajajajajaja

8:33 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Ja veig que anem acusant de feixistes i intolerants, però tu no saps fer res més que esborrar el que no t'agrada.

Doncs ho tornaré a dir: el judaisme és la religió més feixista que hi ha a la terra, perquè es sustenta en l'argument que ells són el poble d'Israel, el qual ha estat escollit per Déu per ser salvat. Ja em perdonareu, però això és del tot excloent. Imagina't que un dia els espanyols diguessin que ells seran els únics que es salvaran. A tu et faria gràcia??

Insisteixo, nacional-socialisme i comunisme tenen punts coincidents, concretament aquells punts que té de bo el nacional-socialisme. Ara bé, el nacional-socialisme coincideix amb el liberalisme, especialment en els punts que fan referència als DRETS pel sol fet de ser individu.

12:31 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

DE-MA-GOG

10:36 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El comentari de l'Alberto és realment surrealista. Són tantes i tantes les falsetats que diu que no se per on començar. La més grossa és la de que Hitler sempre es va considerar seguidor de Marx (En tens alguna prova, alguna referència? Era per la condició de jueu de Marx??).

I pel que fa al Jordi (que es fa dir El Director d'aquest desert intelectual que és L'estable) només dir-li que de lògica n'he estudiat bastant més que ell i que jo sí que se quin és el significat del teorema de Gödel (que no té res a veure amb les bajanades que es van publicar en un post anterior). Només recordar-li que els nazis també van instaurar el dia de la mare i que, per tant, qualsevol que faci un regal a la seva mare aquest dia tindrà "punts comuns" amb els nazis.

10:44 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Perdó per repetir-me, però ja que veig que a l'amic Jordi està interessat en la lògica, l'invito a visitar la següent pàgina, a veure si aprenem a raonar una miqueta:

en.wikipedia.org/wiki/Guilt_by_association

10:57 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Interessant també:

en.wikipedia.org/wiki/Reductio_ad_Hitlerum

11:00 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

Carai Marc! Harvard, MIT, Stanford? Millor que no posis el cognom, segur que deus ser algú molt reconegut. Però segueixo sense entendre què té a veure la teva lliçó d'història amb el fet que els nazis valoressin el bé comú per sobre de l'individual. No et demano que m'ho expliquis tu, és clar, que deus tenir feina ala teva càtedra i no et vull fer perdre el temps, un wiki link ja farà el fet.

10:16 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Doncs la veritat és que no cal ser algú molt reconegut per saber-ne més que tu de lògica, etstimat Jordi.

Per cert, els nazis també feien polítiques de suport a la família tradicional, com CiU. Reductium at hitlerum!!

6:01 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

jejeje. Sí, sempre ho he dit que a CIU en són molt, de socialdemòcrates. En un altre ordre de coses, veig que la teva hipertròfia cerebral, imagino que producte de la comprensió de coses tan elevades com el teorema de Gödel, et permet pensar cada dia una nova reductio ad hitlerum (encara que els més intel·ligents poseu REDUCTIUM enlloc de REDUCTIO i AT enlloc de AD, coses del llatí que ensenyen a Harvard suposo...)Si vols obrim una nova secció a l'Estable, per no desaprofitar tanta creativitat, estimat Marcum.

6:49 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici