dimarts, de novembre 06, 2007

Sobre la carrera

Després d'un parell d'anys a la UPF tinc la sensació que el pla d'estudis és ple de porqueria per omplir i que el material essencial el podríem liquidar en un parell de cursos tirant llarg. No sé què passa amb les altres carreres, però tinc la sospita que el mal és generalitzat al sistema universitari espanyol. Alguns comentaris, que continuaré durant els propers dies:
A primer d'economia ens passem l'any fent Matemàtiques I, II i III. El professor que jo vaig tenir a les primeres, l'Àngel Gil, és molt bo, res a dir en aquest sentit, però a mi em sembla que aquestes assignatures haurien de ser optatives, qui porti una base de mates prou sòlida no necessita perdre el temps (temps que pot dedicar a fer altres assignatures utilitzant les mates que ja sap) i qui no que les agafi i ja està. No cal que tothom faci exactament el mateix durant dos anys. Per seguir Teoria Econòmica necessites les mates, és igual on les hagis après (com si ho fas pel teu compte, que és el que acostumo a fer jo). En general no crec que a la Universitat s'hagin de cursar (almenys com a obligatòries) matèries instrumentals (matemàtiques, llengües), tret, és clar, de les carreres que estudien pròpiament la naturalesa d'aquests llenguatges (matemàtiques, filologia). Això s'ha de fer al Batxillerat i suposo que aquí hi ha, en bona part, el problema. Amb una base prou sòlida ningú no tindrà cap problema per aprendre sobre la marxa una o altra tècnica matemàtica que s'utilitzi en economia o per comprendre una o altra teoria qualitativa llegint els manuals corresponents. Si volen, que les ofereixin com a optatives per qui les necessiti, però que no facin perdre el temps a tothom indistintament.

Continuarà.

22 comentaris:

Blogger Xevi ha dit...

A l'ESCAC passa el mateix, es podria fer en molt menys temps la carrera de cinema.

I després, a la UAB, la carrera d'econòmiques també passa el mateix.

Això és el que puc dir per experiència pròpia. Després d'oïdes puc parlar una mica de Comunicació Audiovisual, que ho va fer la meva germana i ho comparo amb l'Escac, i la veritat és que hi ha carreres com Comunicació Audiovisual que ja són directament la presa de pèl més gran del segle i només ensenyen matèries per emplenar.

Però tornem a el mateix: el problema rau en l'ESTAT. Li cedim gratis i sense poder-ho triar la nostra llibertat a l'Estat i llavors ell planifica. I com ja es va demostrar amb la USSR, les economies planificades no són eficients. El mateix passa amb la universitat, i no només pels plans d'estudis, sinó per l'elecció del rectorat, elecció dels professors, catedràtics, etc etc etc.

Vivim en un país molt més comunista del què creiem.

7:53 p. m.  
Blogger Lucía B. ha dit...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

12:08 a. m.  
Blogger Lucía B. ha dit...

ay jords! yo creo que lo que pasa es que mucha gente no viene de colegios tan buenos, asi que la universidad tiene que enseniar ciertas cosas que se deberian aprender en el colegio ya que se necesita un nivel basico de estos para poder realmente aprovechar de una carrera universitaria. en bc nos hacen tomar una clase de composicion que a mi me parecia completamente innecesaria, pero despues de ver como escribia mucha gente... me di cuenta que si era bastante necesaria. supongo que me hubiera sido mas comodo tomar un examen y no tener que tomar esa clase, pero no me cayo mal tampoco que me lo repasen. jeje... espero no haber dicho ninguna taradez porque no te entiendo bien el catalan.

12:09 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

No sé les mates que fas, però hi ha carreres (enginyeries, informàtica, física...) en què amb les mates de batxillerat no n'hi ha ni per començar. I no desitjaria a ningú (ni a tu) haver d'estudiar-les pel seu compte. Per molt que sigui un instrument, les mates són un instrument que es pot afilar molt i per segons què és imprescindible fer-ho.
Assignatures que semblen absurdes n'hi ha a totes les carreres; però no són les mateixes per tothom. Per opinar, pots opinar tant com vulguis, però ni la teva opinió ni la meva valen més que les altres.

1:21 a. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Discrepo amb l'anònim anterior.

Sí que hi ha opinions més vàlides que d'altres.

Quan estàs malalt vas al metge, oi? I ell "opinarà" si tens una malaltia o altra.... You know what I mean?

2:25 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

La opinió que val més de totes sempre és la del Xevi. I negar això és ser un imbècil. Oi, Xevi?

6:55 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

XEVI, si hi ha opinions que valen mes que altres, la teva no val una merda, i menys si ens fixem en els teus estudis. no pares d'opinar de temes que no tenen res a veure amb el cine, per tant, la teva opinio no val res, no?

7:13 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

you know what I mean? I am big Muzzy!

7:13 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

MANIFEST ADREÇAT ALS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS, SINDICALS I SOCIALS
adhereix-te

11:49 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Els meus estudis no es limiten a la carrera de cinema.

12:05 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Ui si, cuidado que el senyor Xavi ha fet un curs d'economia...

11:28 a. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Anònim, si tant bé creus saber què he fet i què he deixat de fer, perquè no m'escrius tu el meu currículum?, que així m'estalviaré de fer-ho jo...

12:15 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

En Xevi és un tio preparadíssim. I negar axò és ser un imbècil. Oi, Xevi?

11:29 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

No he dit que sigui un tio preparadíssim.

Simplement dic que no heu llegit el meu currículum i per tant no sabeu quina preparació tinc o deixo de tenir.

2:10 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

A mi no em cal llegir el teu currículum. De les coses que dius i com les dius ja es desprèn que ets un tio preparadíssim i que per això ten sempre la veritat absoluta, la Veritat de veritat. I negar això és ser un imbècil.

1:14 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Xevi, posa'm unes crispetes salades grans i una fantanaranja mitjana. Merci.

1:40 p. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Sou una colla de covards que no s'atreveix a donar la cara.

9:00 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Som una colla de covards. I negar això és ser un imbècil

9:37 p. m.  
Blogger Marchelo ha dit...

Que bo, porto tot el cap de setmana fora i no havia pogut llegir els comentaris... Xevi, com es diu HAZMERREÍR en català? Doncs això... que jo vull una clara amb unes olivetes!

10:40 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Xevi=reina de las sabandijas

11:50 a. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Grans arguments, sí senyor.

1:08 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Ara diu això dels arguments, i quant n'hi dones et diu que negar els seus és ser un imbècil. Un autèntic fiasco.

7:30 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici