Watson el racista
En James Watson torna a encabritar els guardians de la correcció política i del pensament anestesiat. Com a codescobridor de l'estructura de l'ADN (premi Nobel de Medecina i Fisologia 1962) és un dels científics vius més cèlebres i gaudeix d'una situació financera prou sòlida com per permetre's qüestionar els dogmes de la correcció política, penetrar en els tabús de la ciència moderna i fer afirmacions que arruinarien la vida professional i segurament personal d'un científic sense les seves credencials i comoditat financera.
En una entrevista al Sunday Times, diumenge passat, l'eminent científic va manifestar que és pessimista pel que fa al futur del continent Africà 'perquè totes les polítiques socials dissenyades per Occident parteixen del supòsit que la seva intel·ligència (la dels africans) és la mateixa que la nostra (els occidentals) mentre que les investigacions apunten que 'això no és realment així'. Ja es poden imaginar que l'esquadró d'afusellament mediàtic té les armes carregades i ha disparat els primers trets a l'heretge.
En perfecta lògica evolutiva, el professor Watson explica: “no hi ha cap raó ferma per anticipar que les capacitats intel·lectuals de pobles separats geogràficament en la seva evolució es comprovi que han evolucionat idènticament. La nostra voluntat de reservar un mateix poder de raonament com alguna herència universal de la humanitat no serà suficient per fer que sigui així" (les traduccions, tan literals com n'he sigut capaç, són meves perquè no em fio de cap traducció de les que he llegit a la premsa espanyola, deixo l'original per si algú hi troba algun matís que se m'hagi escapat: 'there is no firm reason to anticipate that the intellectual capacities of peoples geographically separated in their evolution should prove to have evolved identically. Our wanting to reserve equal powers of reason as some universal heritage of humanity will not be enough to make it so”).
El Doctor Watson explica que en menys de deu anys espera que els científics identifiquin els gens responsables de les diferències en capacitat intel·lectual entre persones (i grups de persones, com les races o els sexes). Si la intel·ligència (IQ) és un tret genètic, no em sembla que el fet d'afirmar que la distribució de la variable 'coeficient intel·lectual' sobre el conjunt de la població africana presenta paràmetres diferents que la distribució d'aquesta variable sobre la població occidental pugui ser qualificat de racista. O almenys tan poc racista com constatar que tenim un color de pell diferent, cosa sobre la qual hi ha poc debat. Es podrà discutir si és cert o fals i això la ciència (espero que sense prejudicis) s'encarregarà d'estudiar-ho i aquí no hi ha lloc per parlar de racisme. Podrien ser racistes les conclusions ètiques que (mitjançant un sistema ètic particular) es traguessin a partir d'aquestes constatacions, però en cap cas les constatacions en sí. I sembla mentida que encara això s'hagi de recordar mentre els periodístes crucifiquen al savi nord-americà.
Un altre debat, on pot estar equivocat el doctor Watson encara que l'encerti (i jo no ho sé) en el tema de les diferències d'intel·ligència, és el de la rellevància efectiva de l'IQ sobre el desenvolupament econòmic.
Si volen dir que els sembla lleig, desagradable, incòmode, emprenyador, perillós, etc. que els occidentals siguin en general més intel·ligents que els africans doncs molt bé, però no cal que insultin als científics amb poc sentit de l'estètica que pretenen descriure la realitat per lletja que sigui.
11 comentaris:
Totalment d'acord amb l'article i bastant d'acord amb en Watson (excepte la relació causa-efecte entre la menor intel·ligència dels negres i la pobresa del seu continent)
Això obre un altre debat: els multi-cultis que pretenen que l'Àfrica sigui rica i plena a nivells europeus d'un dia per l'altre, que ja pretenen que els africans que ni han començat el procés d'industrialització cobrin els mateixos sous qu'els europeus. Poca broma, molts dels multicultis i gents d'esquerres que voten Saures, Montilles i Carods pensen que un empresari que vagi a l'Àfrica, hi monti una fàbrica i pagui 1 € l'hora és un explotador fill de puta... L'Àfrica tot just surt de l'edat de pedra i pretenen qu'es saltin 100.000 anys d'evolució cultural-econòmica en 24 hores.
Pel Xevi (no he pogut aguantar):
"qu'els"? "qu'es"? La intel·ligència dels africans estarà en dubte, però que tu no saps escriure és un fet.
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Tros d'anònim dels collons (n'estic fart de covards com tu que parlen des de l'anonimat):
que jo sé escriure és un fet irrefutable. Que pugui cometre errors ortogràfics i gramaticals també (estic envoltat de gent que destrossa l'idioma per televisió, premsa, al carrer... és difícil no ser influenciat pels ineptes en aquest sentit).
Però sóc absolutament conscient i sé perquè escric "qu'els" o "qu'es", i ho faig perquè considero que és una bona forma d'abreujar-ho, i penso que la normativa ortogràfica catalana ho hauria de permetre.
Si creus que la normativa catalana és tan inviolable com la constitució espanyola, llavors ja no cal que perdi més el temps discutint amb un imbècil.
Xevi "el visionari", el voto per ser el Pompeu Fabra del futur.
Com va Jordi?
Hi ha gent que només contraargumenta assenyalant faltes ortogràfiques o errors gramaticals. Sempre em pregunto què passaria si la discussió fos oral i no escrita... quedarien callats?
Sobre l'amic Watson, jo no hi entenc sobre genètica (el poc que sé ho he llegit al "Muy Interesante" a la sala d'espera del meu dentista), però sí una mica més de creixement econòmic. Les seves afirmacions em semblen molt greus, i més venint de tot un Nobel (i no de la Pau precisament).
És el que tu mateix comentes. En el cas que acceptem la seva teoria de que les capacitats evolutives no han tingut perquè evolucionar de la mateixa manera (tot i que hi ha molts casos negres que ho falsarien), el que sí que s’està expandint globalment és la riquesa (només 4 països de 216 tenen una taxa negativa de creixement econòmic). Per tant, el senyor Watson (a l’estil planificador central) l’únic que està fent és determinar el futur de tot un continent amb el pretext de les sempre perilloses teories genètiques.
Com ja t'he dit al bloc del Sostres, ara ja entenc perquè diuen que Espanya és el Nord d'Àfrica o que Àfrica comença als Pirineus (i mira que això ens inclou a nosaltres però tenim un bon percentatge de 'curtets', no ho podem negar...).
Per cert, molt bona la reflexió del primer paràgraf de'n pau.
Si racisme és valorar la gent pel color de la seva pell, raça, etc., en comptes de fer-ho per conseqüència dels seus actes individuals, aleshores les manifestacions del Sr. Watson són racistes. D'altra banda, imaginem que tenen base científica, i que els africans són menys intel·ligents que els europeus en, diguem-ne, un 5 o un 10%. És aquesta la raó per la qual el continent és pobre de solemnitat? A mi em sembla que no. El nostre país és ple de gent que en prou feines arriba al coeficient intel·lectual de 100 i no estem pas en la seva situació. Més aviat hem de cercar les causes en altres motius, com el colonialisme que hi va haver, i després les reiterades subvencions que, nord-americans i sobretot europeus, mantenen damunt els seus productes agrícoles. Si per acabar-ho d'adobar els enviem un nou colonialisme en forma de ONG's, i diners per mantenir una corrupció governamental escandalosa, crec que podem començar a entendre les bases pel retard africà.
Crec que el senyor Watson ha parlat de diferències, sense dir que uns són més que altres.
La diferència no implica jerarquia...
Tema polèmic, sí...
Si, científicament, es demostra que els blancs tenen, de mitja, 100 de CI i els negres tenen 95, per exemple, això no és racisme, és ciència. També diuen que els negres la tenen més llarga que els blancs, i ningú parla de racisme quan es tracta d'això.
També cal recordar, llegint, que Occident, sobretot Europa, ha dibuixat el continent africà segons llurs necessitats (per dir-ho fi), destrossant sense miraments el que li ha convingut amb un regla, una escaire, tancs i infanteria.
Que som mes intel·li gents ho demostra el fet que hàgim assolit fer compatibles l´imperialisme i el cristianisme. Potser ho podem justificar pensant que hem montat una manera de viure, aobre fonts de´energia que NO TENIM.Pse!Antoni López
Publica un comentari a l'entrada
Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]
<< Inici