dilluns, de novembre 05, 2007

Ceuta i Melilla

Fantàstica la visita dels Reis d'Espanya a Ceuta i Melilla. No suporto les mitges tintes, la hipocresia de no portar fins a les últimes conseqüències qualsevol idea que es defensi; la majoria de compromisos perquè l'un o l'altre no s'enfadi em fan venir ganes de vomitar, com en general tot el que té a veure amb la moderació. Ceuta i Melilla són Espanya, punt. Exactament igual que Valladolid, Cáceres o l'illot de Perejil (sort en vam tenir de l'Aznar, i no és conya). Només faltaria que el cap de l'Estat hagués de demanar permís als veïns del sud per visitar un territori administrat per l'Estat que encapçala. No es pot defensar, com fan alguns moderats, l'espanyolitat de Ceuta i Melilla i simultàniament qüestionar l'encert de la visita dels monarques. Si allò és Espanya el Rei ho ha de visitar com visita qualsevol altre lloc del país i si no és Espanya que ho diguin, que diguin que són partidaris de reconeixer la sobirania marroquina sobre les dues ciutats. O una cosa o l'altra. El que no es pot defensar és que sí, que és Espanya, però saps què? més val que no hi vagin els Reis que ara no convé que s'emprenyin el Mohamed VI i altres delinqüents amics seus. I si la Reina Elisabet visita Gibraltar també em semblarà fantàstic, no cal dir-ho. És una qüestió de coherència.
També és veritat que em fa gràcia veure com s'enfaden els veïns i acostumo a defensar poques idees que no em facin gràcia.

6 comentaris:

Blogger Xevi ha dit...

Jo el que trobo incomprensible és que el rei hagi trigat 30 anys a visitar-ho. És com si jo em comprés un pis i sortís a la balconada 30 anys després. xDDDDDDDDD

Els únics amb legitimitat per dir si volen que el rei els visiti són els ciutadans de Ceuta i Melilla.

11:44 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Hi havia un pacte entre les monarquies marroquina i espanyola: la primera no reclamava oficialment Ceuta i Melilla a canvi de que la segona s'abstingués de visitar-les.
Jo això ho solucionaria ràpid: un referèndum entre la població marroquina/musulmana d'ambdues ciutats. Com que gairebé el 99% votaria a favor de seguir a Espanya (seguretat social, salaris dignes, en definitiva, millor qualitat de vida), als lladres corruptes que governen el Marroc se'ls hi acabaria tot argument possible.
L'estratègia de la monarquia marroquina és clara, exactament igual que la que aplica al Sàhara: vol agitar l'esperit nacionalista de la població perquè així aquesta s'oblidi dels problemes reals del país: misèria, analfabetisme, corrupció...
Per sort, els mateixos marroquins ja no s'ho empassen tot, i en la gran manifestació que s'havia convocat per defensar la marroquinitat de Ceuta i Melilla només s'hi van presentar 200 persones... La majoria adictes al règim (o directament beneficiaris d'ell), i de classe mitja-alta, m'imagino.

9:06 a. m.  
Blogger Moré ha dit...

Canvio passaport espanyol per passaport britànic i residència a Gibraltar, qui s'apunta?

10:29 a. m.  
Blogger Jordi Coll ha dit...

Compta amb mi, Moré.

1:57 p. m.  
Blogger Odalric ha dit...

El problema Musbayn, és que a Espanya no volen sentir parlar de referèndums. Si es pot fer a Ceuta i Melilla, pq no a Catalunya o Euskadi?

Moré, quan hi anem?

6:41 p. m.  
Blogger Guillem Casas ha dit...

M'apunto a la proposta 'moreniana'. Jeje!

10:24 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici