divendres, de juliol 06, 2007

Drets positius

El professor Williams sobre els drets positius:

'Liberals (en el mal sentit de la paraula, ie: progres) love to talk about this or that human right, such as a right to health care, food or housing. That's a perverse usage of the term "right." A right, such as a right to free speech, imposes no obligation on another, except that of non-interference. The so-called right to health care, food or housing, whether a person can afford it or not, is something entirely different; it does impose an obligation on another.
If one person has a right to something he didn't produce, simultaneously and of necessity it means that some other person does not have right to something he did produce.'

Brillant.

5 comentaris:

Blogger Jordi Coll ha dit...

Plas, plas, plas.

12:08 a. m.  
Blogger Xevi ha dit...

Ben cert.

3:40 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

La confusió entre "liberals clàssics" i "liberals progressistes" es pot evitar anomenant als darrers "socioliberals"; i per a referir-nos als "progres" europeus hauríem de dir sempre socialdemòcrates.

Mentre que un socioliberal probablement contestaria al doctor Walter Williams que la garantia dels drets positius és un objectiu més del sistema de protecció de llibertats, un socialdemòcrata segurament arribaria més lluny i replicaria que no és legítima la distinció entre drets positius i negatius perquè els uns i els altres estan interconnectats i a més, en el fons, tots els drets són positius perquè els considerats com negatius també necessiten per a ésser garantits accions positives per part d'altres individus o de l'Estat.

Naturalment, seria fàcil per a l'il·lustre professor Williams rebatre aquestes contestacions, per exemple recorrent a arguments de Nozick o de Narveson.


P.D.: Sr. Director, si de veritat aprecia l'amistat que té amb el Sr. Salvador Sostres, hauria de fer-li veure que quan s'és un complet ignorant en lògica, matemàtiques, cosmologia, epistemologia, teologia cristiana, etcètera, és millor no posar-s'hi. El seu llir entre cards d'avui es titula La Bíblia i la matemàtica, però ja des de la primera línia es veu que el títol que més li escau és La ignorància és atrevida. Sap greu veure com un escriptor i opinador de talent cau en el més espantós dels ridículs.

12:53 p. m.  
Blogger Raül Alcón ha dit...

Cony de Williams, clavant-la sempre. Quina ràbia!

8:04 p. m.  
Blogger Daniel Vicente Carrillo ha dit...

Aquest bon home confon els drets amb les llibertats. Si jo tinc dret a una pensió d'aliments o a una beca, això implica un gravamen per qui me l'hagi de prestar. Tot dret implica un mereixement en atenció a la utilitat social de determinades conductes.

La confusió no és innocent, que ho diguin al col·lectiu gay. Per la qual cosa em resisteixo a creure que es tracti d'una veritable confusió.

7:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici