diumenge, d’abril 15, 2007

Abstenció

He comès l'error (pel que fa a les perspectives de participació) d'interessar-me, aquest matí, per la campanya que paguem de cara a les eleccions municipals de finals de maig. A la web de la Vanguardia he vist que els 6 candidats principals tenen una finestreta a la seva disposició, el blog dels alcaldables. No sé si s'hi han aventurat mai, però en tot cas val la pena fer-hi una ullada (una i prou, ja saben allò de l'escassetat del temps) per acabar de convèncer-se de la infinita mediocritat dels individus que pretenen fer-se amb l'alcaldia de Barcelona.
Els tres del tripartit... doncs en fi, en la seva línia: el tiet Hereu parla del foment de l'ús de la bicicleta com a prioritat de la seva política de mobilitat, la Maiol diu no sé què d'una ciutat ecològica [original, he pensat], de les persones [de qui si no?], etc. i el Portabella ofereix una arenga col·lectivista: fer Barcelona és cosa de tots, que vés a saber què deu voler dir.
De totes maneres el que més m'ha cabrejat és el Xavier Trias amb el seu Sóc socialdemòcrata. Quan ho he llegit ja he vist que tindria un diumenge lliure a finals de maig. A continuació oferia una arenga de Suècia [més originalitat] i de l'Estat del Benestar en general. A veure si ens entenem, senyor Trias: entenc que vostè sigui socialdemòcrata, al cap i a la fi mai no li he suposat una capacitat analítica excepcional, però tota aquesta propaganda per fer-se perdonar les etiquetes que sovint li posen (que si és de dretes, neoliberal, etc) ja comença a molestar una mica, si vol que li digui la veritat. Sembla que la campanya per gestionar l'Ajuntament de la capital giri al voltant de la simple demostració del fet que vostè no és de dretes. I vinga a insistir. Ha de dir-nos alguna cosa més, a part que vosté és socialdemòcrata i admirador de Suècia? Ho dic perquè pel que fa a la recollida de la brossa i a la gestió de la guàrdia urbana no acabo de veure la rellevància de les seves afinitats amb els polítics i la monarquia estocolmites.
L'abstenció, tal com pinten les coses avui, és l'única opció per un liberal.

9 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Està molt bé que siguis un lliberal. Fantàstic. Catalunya ho necessita. Però suposo que també ets un patriota, i per tant saps com de necessari és que a Barcelona hi hagi una força nacionalista amb molt de suport.
La gent que votem CiU, som lliberals, democratacristians o socialdemocràtes. A vegades els candidats ens agraden més o menys, però no podem fallar mai. Els nacionalistes hem de mantenir la nostra unitat. PPCC, Independència!, i al maig, Tots Trias!.

12:33 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Sóc convergent i liberal, però això dels Països Catalans realment us ho creieu?

12:01 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

De fet, això de Països Catalans sona a producte merament estètic dels antiferis.
Oblidem-nos dels càncers de València i Balears i centrem-nos en Catalunya.

1:56 p. m.  
Blogger Raül Alcón ha dit...

Doncs gràcies a Déu per no haver de votar en Trias. Jo no voto a Barcelona.

2:28 p. m.  
Blogger Enmig del camí ha dit...

Tot i no votar a BCN crec que en Trias és la millor opció. Davant el patetisme estratosfèric del Tripartit no hi ha volta enrera. No a les esquerres, Trias alcalde.

7:05 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Liberals: a veure quan trigueu a solidaritzar-vos amb les víctimes de la matança d'avui a la univesitat americana.

És a dir, just el que no feu amb les matances que provoca EE.UU. en els diferents països on intervé militarment.

Des d'aquí la meva solidaritat amb totes les víctimes, i no només les pròpies.

12:00 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Fulledenc, t'hi has lluït amb el pamflet!

12:05 a. m.  
Blogger Pedro ha dit...

com és que no descartes el pp?

12:23 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Jordi i Raul, està bé que discrepeu de les propostes dén Trias, però no per això demaneu que no se´l voti. Un lliberal català ha de saber que, tot i discrepant, Trias és la millor opció dels nacionalistes a BCN.

2:25 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici