Arguments lamentables
Estic fart de sentir economistes justificar la conveniència de no obligar les multinacionals farmacèutiques a regalar o vendre més barats determinats medicaments, com els relacionats amb la Sida, fent servir el patètic argument de l'eliminació de l'incentiu per investigar. És com aquell que diu que els reis catòlics van fer malament d'expulsar els jueus perquè el resultat fou que van marxar grans metges i professionals de tota mena.
Si els jueus haguessin estat una colla d'inútils hauria estat correcte expulsar-los?
Així si no es reduís el famós incentiu seria correcte robar els medicaments i implícitament el temps dels investigadors, és a dir, fer-los treballar gratis (el que sempre s'ha conegut com esclavatge)?
Les empreses farmacèutiques, crec jo, han de poder vendre el seus productes al preu que els doni la gana com tothom, no perquè sigui l'única manera de garantir que es continuarà investigant, que possiblement sigui cert, sinó perquè qualsevol altra cosa és senzillament robar.
2 comentaris:
Molt bones, Jordi. Com se les gasten els americans? Són tan obesos i ignorants com ens han fet creure?
Tens raó que aquest argument (que tant fan servir els economistes) és massa utilitarista. Però és una bona manera d'exposar l'assumpte de les patents d'una manera "agradable" de cara a la galeria.
Una salutació
Prefereixo un robatori a un assasissinat.
Publica un comentari a l'entrada
Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]
<< Inici