dimarts, d’octubre 10, 2006

Nobels i estadístiques

Premis Nobel 2006 (ciències):

Física: John C. Mather Nacionalitat: Nord-americana
George F. Smoot Nacionalitat: Nord-americana

Química: Roger D. Kornberg Nacionalitat: Nord-americana

Medicina: Andrez Z. Fire Nacionalitat: Nord-americana
Craig C. Mello Nacionalitat: Nord-americana

Economia: Edmund Phelps Nacionalitat: Nord-americana

Si no em fallen els números això vindria a significar que el 100 % dels premis Nobels de ciències de l'any 2006 han estat atorgats a científics nascuts i formats als Estats Units d'Amèrica.
S'imaginen el dia en què Europa pugui arribar a ser tant súmmament ignorant, primitiva, estúpida i grollera, com són ara els americans a parer de la progressia elitista europea, per poder guanyar TOTS els premis nobels científics de l'any?

Una altre qüestió lamentable d'aquests premis Nobel deu ser, m'imagino, la terrible discriminació sexo-racial que transmet:

Física: John C. Mather Sexe: Masculí Raça: Blanca
George F. Smoot Sexe: Masculí Raça: Blanca

Química: Roger D. Kornberg Sexe: Masculí Raça: Blanca

Medicina: Andrez Z. Fire Sexe: Masculí Raça: Blanca
Craig C. Mello Sexe: Masculí Raça: Blanca

Economia: Edmund Phelps Sexe: Masculí Raça: Blanca


Sí, sí, fan bé d'indignar-se: el 100 % dels guardonats són homes i a sobre blancs. Un escàndol. Confio que les feministes de guàrdia posaran aviat el crit al cel i l'any que ve espero amb il·lusió les quotes que faran per fi justícia en un món sobradament conegut per la terrible discriminació de les minories que s'hi practica. Els neofeixistes, o pitjor encara i perdonin la grolleria, neoliberals, del comitè suec es veu que només tenen en compte citacions en les publicacions científiques de primer nivell i influències sobre altres investigacions. Tot mesures objectives, repugnant de veritat. Enlloc de premiar la compatibilització de la vida laboral i familiar, la contribució a la sostenibilitat en les seves publicacions o la contribució a fer un altre món possible, es dediquen a mirar estrictament la seva producció científica.
Ni que parléssim de ciència, per l'amor de Déu.

3 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

És indignat que George Bush hagi bombardejat Suècia per aconseguir endur-se cap a casa tots els premis. Tant o més indignant resulta la manca de paritat home-dona blanc-resta de races a l'hora de repartir els guardons.

Quins collons...

12:59 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Bueno, l'economia no en té es de ciència. Això ho diuen els economistes per llençar-se floretes. Es un compendi de falacies que s'estudien per intentar saber el futur pero no serveixen ni per saber que passarà d'aquí un parell de dies.

12:47 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Joan, que ets economista tu? Perquè la teva 'definició' de la ciència (perdó) econòmica sí que és un compendi de fal·làcies que utilitzen els no-economistes per menysprear una cosa que no entenen.

7:03 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici