dimecres, d’agost 30, 2006

Clos

Fa temps que el PSC volia treure's de sobre l'alcalde Joan Clos, que ja fa temps que era més aviat una llosa pel partit i la seva imatge. Pel que sembla l'home no es donava per al·ludit i seguia amb la intenció de presentar-se a la reelecció, tossut. L'execució política de Maragall, però, sembla que ha donat la oportunitat al sempre hàbil i maquiavèlic Zapatero d'acabar també i d'un sol cop amb la nosa barcelonina del tal Clos. Al Pepe Montilla l'envien a veure si pesca la Generalitat i deixa vacant el ministeri d'indústria. Esclata la crisi de l'aeroport i el que fins aleshores semblava el candidat més sòlid pel relleu ministerial, el ruc del Rangel, que no ordena el desallotjament forçós de les pistes per la presència de querosè, queda desacreditat públicament pel càrrec. L'estrateg ZP de seguida devia veure l'ocasió i el final de Clos ja tenia dia i hora. Al pobre infeliç l'envien a un despatx de Madrid, on s'allotjarà fins al final de legislatura i després moltes gràcies i a reveure. Dubto molt que li permetin tocar res seriós al ministeri, però almenys han aconseguit treure'l de l'Ajuntament amb una certa dignitat, alguns dirien que per la porta gran fins i tot.
La notícia la rebo amb divisó interna: per una banda ens traiem de sobre un alcalde d'incompetència contrastada i per l'altra tindrem durant un any i mig un ministre d'indústria i turisme que ja podem vigilar que no passi res seriós que requerís la seva intervenció. Aparentment sembla un ascens, però no és més que acabar de pujar el penyasegat des d'on serà llançat al buit de l'oblit més profund.
De totes maneres he de dir que és molt fàcil fotre-li canya a l'alcalde Clos i això sempre em fa sospitar. És socialista, d'acord, una certa maldat ja li ve de fàbrica, però mai m'ha semblat que tingués gaire mala llet l'home, potser perquè no n'és capaç. Té pinta més aviat de tonto útil que fa la feina bruta als capos del partit. Per això sempre he estat més aviat reticent a atacar-lo explícitament. És un inútil, cap discussió al respecte, però almenys no sembla un fill de puta com la majoria de líders socialistes.
Bon viatge, alcalde, i sort a la cort de ZP, que la necessitarà.

3 comentaris:

Blogger Pedro ha dit...

El que està clar és que Clos no farà baixar el llistó de la mitjana intel.lectual al consell de ministres. Serà dels "adelantats" i tot.

9:43 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Això del Clos és ridícul. Carlinhos Brown ministre d'Indústria.

2:12 a. m.  
Blogger Guillem Casas ha dit...

Volia fer un article al respecte però tan a les Lleixes com aquí ja ho heu dit tot així que si em permeteu, aplaudeixo els dos articles i callo.

Em reservo l'article de la primera pifia de Clos com a Ministre.

Una abraçada!

10:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici