dimarts, de març 04, 2008

Debat

La setmana passada me'l vaig estalviar, però aquesta vegada sí que he vist el debat. Res d'interessant. Per jutjar als candidats, de totes maneres, cal no oblidar el tipus de demanda que ha de satisfer tot polític amb aspiracions a guanyar-se el suport de la massa de votants irracionals. Especialment il·lustratiu va ser el primer bloc, el d'economia, quan ZP i Rajoy es van dedicar a dissertar amb vehemència sobre les taxes de creixement dels preus de les patates, els ous i la llet. El candidat més socialista em va deixar una mica inquiet amb la proposta aquesta de crear un Observatori dels Preus. No és que em cregui res del que diu aquest senyor, però això sona tan estalinista que no se sap mai.
Després van dedicar uns minuts a discutir quina havia estat la primera pregunta de Rajoy com a cap de l'oposició. Zapatero hi va tornar quatre vegades.
També va ser graciós el bloc de política internacional. Guerra de l'Irak. Més inconsistències del president. Més vots, m'imagino.
Amb la política antiterrorista s'ha de reconèixer que Rajoy no va estar àgil, perquè amb el munt de bajanades que va deixar anar el president (allò del suport incondicional a la lluita antiterrorista, etc) no calia donar-hi gaires voltes. En un moment donat ZP va mirar la càmera i va evaquar un dels seus compromisos: donar suport al govern, sense condicions, per lluitar contra el terrorisme. Pam. Això després d'haver-se carregat l'Estat de Dret asseient-se a negociar amb una banda d'assassins i d'haver mentit sense miraments als ciutadans: recordin que després de l'atemptat de la T4 va afirmar solemnement, com fa ell quan es posa seriós, amb aquella cara de bofetada, que s'havia acabat el diàleg amb ETA. Poc després es va saber que s'havien tornat a trobar.
En fi, el debat no sé qui l'ha guanyat, entre d'altres coses perquè si guanyar vol dir convèncer a tots aquests votants irracionals, més aviat deu ser una bona senyal de solvència intel·lectual perdre estrepitosament. Ara bé, si he de triar entre aquests dos socialistes, em quedo amb el menys mentider.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici