dimecres, de febrer 27, 2008

Negociar amb terroristes

Sento moltes referències a la negociació del govern espanyol amb ETA. És curiós com defensors a ultrança de la legalitat internacional, com els socialistes espanyols, són partidaris, simultàniament, d'esberlar sense miraments l'Estat de Dret espanyol i asseure's a negociar amb els assassins d'ETA. Ja saben que jo sóc incapaç de trobar cap argument ètic que permeti fonamentar l'autoritat de l'Estat sobre individus que no hi consenteixen i en aquest sentit se me'n refot amb qui parlin els senyors del ministeri. No veig gaires diferències essencials entre l'Estat, una organització terrorista o la màfia: tot són bandes armades que obtenen els seus recursos mitjançant la coacció violenta i imposen la seva autoritat sobre un conjunt d'individus encara que algun subconjunt d'aquests individus no ho vulgui. En el cas de l'Estat democràtic de dret figura que aquest subconjunt és minoritari, però aquesta diferència numèrica no em serveix de res.
Dit això, i perdonin l'obvietat, és inconsistent amb els principis de l'Estat de Dret negociar res amb terroristes. Existeixen unes lleis aprovades mitjançant els processos establerts que especifiquen amb precisió les conseqüències de cometre un assassinat, un segrest, un atemptat, etc. El que matare, etc. I és igual si aquest que mata desitja, simultàniament (mentre mata), la independència d'Euskal Herria o la supressió de l'Estat perquè és anarquista com jo. És el que dèiem de l'Estat de Dret. La llei no diu que qui mati sistemàticament tindrà dret a reunir-se amb uns representants del govern per pactar els termes del final de la sèrie d'assassinats. Si es vol negociar, caldrà canviar el codi penal i especificar alguna cosa com: "qui mati un nombre superior a x persones i pertanyi a una organització que desitja la independència d'Euskal Herria, s'asseurà a negociar amb el govern quan declari una treva".
Mentre no s'aprovi això, els únics que s'han d'asseure a parlar amb etarres són el jutges de l'Audiència Nacional. I encara que ETA oferís deixar de matar a canvi de tenir ració doble als menjadors d'Alcalá Meco, res de res. Consistència.

1 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Voldria deixar clar el meu absolut rebuig a aquest text.
Primer de tot potser tauria de recordar una part interessant dels drets humans. Basicament el punt que diu que tot poble pot recorrer a una revolució (el que implica morts i violència), és a dir, i en termes actuals "terrorisme" per deslliurar-se dels seus opresors (siguin un estat imperialista com l´espanyol, sigui l´explotació laboral a que les empreses sotmeten els seus treballadors/es). els drets humans justifican així el terrorisme com a sistema per que uns homes poguin ser lliures.
SENSE JUSTICIA NO HI HA PAU!
Segon, la negociació amb terroristes és inviable quan aquests exigeixen quelcom contrari als drets humans i dels pobles. Quan el que s´exigeix és justicia no només s´ha de negociar, sino acceptar unes condicions com les que demana ETA (un referendum democratic i l´amnistia pels pres@s politics) defensora dels drets humans, malgrat sobrepasar-los, cosa que també fa l´actual estat espanyol...2007: ETA 4morts, Estat espanyol desenes de torturats, represaliats, detinguts etc, per no parla de com toleren als grups feixistes (l´assassi d´en Carlos, noi assassinat a madrid esta en total llibertat..llastima que aixo no surt als diaris..), explotacio capitalista dels i les treballadores: uns 8000 MORTS! (13 d´ells a les obres del TGV).
Qui és més terrorista?? Només diré que jo negocio amb tothom que volgui llibertat, no amb qui vol poder i riquesa! Canya contra espanya!!

12:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici