dissabte, de febrer 10, 2007

Com ho veuen

Arriba a les llibreries nord-americanes 'Ghosts of Spain', un retrat de l'Espanya contemporània vista pel corresponsal de The Guardian a Madrid des de fa 20 anys, Giles Tremlett.
Francis Rocca en fa la crítica a The Wall Street Journal i la titula: 'Among the Basques, Barcelonians and Turistas'.
Em crida l'atenció que digui Barcelonians i no Catalans quan en canvi sí que fa servir Basques; però en fi, sempre fa gràcia llegir com veuen els estrangers els nostres problemes nacionals, a priori sense la contaminació ideològica de la premsa i les converses locals. I el resultat és que no vull ni pensar què ens deuen colar cada dia sobre la resta de països del món les seccions d'internacional dels nostres diaris. Rocca destaca:
'Returning to his favorite Spanish city, Barcelona, Mr. Tremlett is taken aback by the growing use of Catalan, a trend that he suggests might leave this most cosmopolitan corner of Spain increasingly isolated from the rest of the world.' Molt bé. Però per sortir amb aquest tòpic de taxista calia estar-se 20 anys estudiant Espanya?
Només un consell: compte amb els llibres d'en Robert Fisk o l'Esteve Soler, experts tots dos en l'Orient Mitjà.

1 comentaris:

Blogger Guillem Casas ha dit...

Una conclusió força trista, la veritat. Sempre me n'he queixat dels bujectivisme de la informació, de la manca d'interès posat en ella, de lo dolentes que arriben a ser algunes fonts d'informació, de l'obvietat de moltes de les notícies que pretetnen fer-nos empassar com algun afer amb possible debat...

El món de la comunicació fa llàstima en una gran majoria de casos i en una societat informatitzada com la nostra aìxò te un perill escandalós.

3:22 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici