dijous, de febrer 08, 2007

Enveja

Des que m'he subscrit a The Wall Street Journal que no faig altra cosa que navegar per l'excepcional web a disposició dels subscriptors; possiblement per això actualitzo amb menys freqüència l'Estable. Aquest matí he mirat la línia editorial del diari, Our Philosophy en diuen. Un extracte que fa posar la pell de gallina:
'They are united by the mantra "free markets and free people," the principles, if you will, marked in the watershed year of 1776 by Thomas Jefferson's Declaration of Independence and Adam Smith's "Wealth of Nations." So over the past century and into the next, the Journal stands for free trade and sound money; against confiscatory taxation and the ukases of kings and other collectivists; and for individual autonomy against dictators, bullies and even the tempers of momentary majorities. If these principles sound unexceptionable in theory, applying them to current issues is often unfashionable and controversial.'
Poden comparar-ho amb qualsevol mitjà català, espanyol o europeu fins i tot (en el benentès que el Regne Unit és tant Europeu com l'Estat de Missouri). A vegades un desitja que només fos l'Atlàntic el que ens separa...i facin el favor de no llegir més premsa europea.
Sóc conscient que cada dia m'assemblo més a l'Alfons Quintà. I encara no he començat amb França.

3 comentaris:

Blogger Guillem Casas ha dit...

Jojo! Son d'esquerres, no?

;-)

Salutacions catalanoamericà! jeje.

1:49 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Gran Quintà!

4:42 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Fins i tot els meus amics americans esquerranosos diuen, soto voce, que és el diari més ben escrit en anglès, amb diferència. És una delícia llegir-lo, com poesia: entre els jocs de paraules, les metàfores i les picades a l'ullet el lector lèstona on-line em passa volant. El NYT no està malament, tampoc, però, és clar, la línia ideològica és una altra.

A més, no cal ni llegir-se'l tot si no hi ha temps vas "als més llegits durant les últimes 24 h" i gent culta i intel.ligent amb més temps ja ha fet la tria per tu. Genial.

Res comparable amb cap mitjà catàlà, ni espanyol. Ni a la sola de la sabata els arriba. El que es salva d'Europa és The Economist, però, clar, ja no és diari.

Eule

7:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici