dijous, de desembre 28, 2006

Sort en tenim

Avui he renovat el Carnet d'Identitat. Observant la parsimoniosa ineficàcia de l'Administració a ple rendiment he somrigut, tranquil: Burocràcia ineficaç, el monstre multicèfal però patós. Sort en tenim.

4 comentaris:

Blogger Julio ha dit...

Burocràcia es seguretat jurídica.

8:24 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

Ens ho pots explicar això, Julio?

Haver d'omplir 100 formularis per crear una empresa a Espanya és seguretat jurídica??

GL

9:22 p. m.  
Blogger Guillem Casas ha dit...

100 formularis? Suposo que es deu tractar d'una exageració, no Sr. Laporta?

Segons la Llei de Societats Limitades de Nova Empresa, s'hauríen de poder crear en tan sols 24 hores! Per internet, sense formularis i acudint al notari a fer la firma. Tot per adaptar-se a la UE!

D'acord que podem entrar amb el tema de que no totes les comunitats deuen estar prou actualitzades com per fer-ho però no portem a confusions tampoc...

9:40 p. m.  
Blogger Julio ha dit...

Ho explico encantat:

La teoría de Weber de burocràcia en el sentit estricte es basa en l'existència d'una sèrie de instruccions que abarquen totes les possibilitats d'acció i actuació dels agents d'una organització.

Per tant, si vas al PIE a tramitar un trasllat d'expedient, haver d'omplir un formulari és un tràmit burocràtic. La copia d'aquest formulari t'assegura que, si l'ordre no s'emet, la culpa és de la universitat. És aquesta previsió derivada del establiment escrit d'instruccions la que té com a conseqüència la seguretat jurídica.

Suposo, Sr. Laporta, que és el concepte de burocràcia en termes despectius al que vostè fa referència. Aquell que existeix al Ajuntament i no a la General Motors.

3:49 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici