dimarts, de setembre 12, 2006

Rubianes

Ara resulta que tots hem de sortir en defensa d'aquest senyor maleducat, que per cert no parla altra cosa que espanyol, perquè l'Ajuntament de Madrid ha decidit no pagar-li un dineral dels pressupostos públics per fer una obra en un teatre de la capital. Ja adverteixo, d'entrada, perquè ho tingueu en compte, que el personatge no m'ha caigut mai bé.
El cas és que el senyor Rubianes té una facilitat extraordinaria per l'insult i fa uns mesos, al programa de l'Albert Om, va deixar anar tota una sèrie d'expressions malsonants i del tot fora de lloc contra Espanya i els espanyols. Tota l'escena fou d'un patetisme notable, i les pollas, els culos i els huevos anaven amunt i avall i tomba i gira davant l'estupefacció de molts espectadors de la televisió pública catalana. Si això és tot el que podem dir d'Espanya més val que ho deixem estar. Miri, d'Espanya podem dir que ens roba, ens roba i si pot ens segueix robant, que vol aniquilar la nostra llengua i la nostra cultura i tot el que ha aportat al món és pobresa i misèria, perquè és cert, però no veig a què ve treure aquí penis i testicles, la veritat.
Algú s'imagina el merder que s'hauria organitzat si algun personatge espanyol, actor o director teatral o el que vulguin, hagués sortit a Telemadrid insultant amb aquesta imperdonable grolleria Catalunya i els catalans i encabat l'Ajuntament de Barcelona el contractés per dur una obra al Nacional? No sentiu els xiscles i esgarips diversos de la intel·lectualitat i el sector periodístic català, els ous i les crides al boicot i els insults i desqualificacions permanents i rotatoris en tot mitjà de comunicació en un radi de 300 km de la capital catalana? M'esgarrifa veure que fins i tot directors de premsa que fins ara m'havien semblat de sensatesa contrastada baixin a defensar l'indefensable: que amb diners de tots els madrilenys es pagui el sou d'un senyor que l'únic que sap fer és insultar-los. Eh que no ens agrada mantenir Espanya i que a sobre ens insultin? Doncs què cal afegir? Si alguna empresa vol finançar-li l'obra, endavant i només faltaria que se'l censurés, però em sembla del tot comprensible que si pagues exigeixis, almenys, que no t'insultin.
Pecats d'una excessiva locuacitat, suposo, que mai no podré assolir. Ni ganes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici