dissabte, de gener 27, 2007

SMI

El govern decideix subvencionar les rendes més baixes i per finançar la subvenció decideix cobrar un impost especial a tots aquells empresaris que contractin treballadors no qualificats. Qualsevol persona amb dos dits de front s'adonarà de la bestiesa que això suposa.
Doncs bé, això mateix es fa sovint i té molt bona premsa a l'europa socialdemòcrata: en diuen apujar el salari mínim.

3 comentaris:

Blogger @JoakimVivas ha dit...

El Govern com a Govern que és ha de treballar per a la radicació de la pobresa en el país on allà mana. Garantir un salari mínim és una tasca lloable, però, també hauria d'anar amb consonancia el garantir un treballador qualificat; no si val a pagar més i treballar menys i pijtor. No sóc favorable a les 35h de treball, sóc favorable a treballar amb qualitat i amb excel·lència i garantir un sou real i equilibrat per a la tasca desenvolupada. No aventurem la nostra economia per assemblar-nos a l'Europea de veritat!

11:42 a. m.  
Blogger Odalric ha dit...

I qui garanteix el sou real i equilibrat? el mercat o el govern?

11:59 a. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

El SMI és una de les causes que hi hagi atur, però no és la més important degut als salaris d'eficiència; però si que pot impedir la lliure contractació entre les dues parts. De totes maneres, els problemes més greus són l'elevat cost de la seguretat social i el cost d'acomiadament. Seguretat Social privada i voluntària i lliure acomiadament, ja!

10:17 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici