dimarts, de juny 16, 2009

Fitxatges

La compra de l'actiu 'Cristiano Ronaldo' per part del Real Madrid és una magnífica ocasió per calibrar de forma neta, precisa, el nivell d'estupidesa dels periodistes i polítics peninsulars. Primer hi ha tota la currua de radiofonistes, normalment de la classe hooligan, d'aquests que criden com esperitats quan marca el Barça i que tot el dia fan metàfores absurdes entre el Barça i Catalunya. Però d'aquests mira, ja m'ho esperava, perquè si tens aquesta patologia és normal que siguis incapaç de reaccionar com una persona educada a l'Europa de l'era post-dòlmens quan el Madrid paga molts diners per un jugador. El fonamentalisme religiós ja les té, aquestes coses, i no vull dir que no ens n'haguem de preocupar, però és un problema que ja tenim classificat. El que més m'amoïna és la reacció que apel·la a les propietats ètiques del fitxatge, al fet que no és adequat que algú gasti tants diners en això mentre hi ha gent que en guanya tan pocs o no té feina. I no només són opinadors professionals que d'alguna manera han d'omplir pàgines de diari (i que fan molt mal), ara també s'hi apunten els nostres diputats. Es veu que els comunistes d'ICV volen que el Congrés limiti els diners que es gasten els clubs en fitxatges i sous de jugadors. I de seguida s'han apuntat a la festa (encara que sense ser partidaris d'aprovar res, només per quedar bé amb la massa indignada, suposo) els portaveus de CiU i PNB. Vegin les declaracions, inquietants, terribles del tal Josu Erkoreka:

"sería bueno adoptar medidas tanto internas como en el ámbito internacional para poner coto a una carrera de gasto que no es productiva y no está en la buena línea de la economía, que constituye un elemento perturbador para el desarrollo económico armónico y que no tiene beneficios sociales evidentes ".


Al món més enllà de la jurisdicció dels diputats espanyols, mentrestant, la companyia aèria de low cost Air Asia ha anunciat fa una estona, a la Fira Aeronàutica de París, que compra 10 avions Airbus A350 per 2.400 milions de dòlars, és a dir, 240 milions cadascun. Indignant, suposo.

8 comentaris:

Anonymous Anònim ha dit...

Conclusió: pel preu de 2,5 cristianoronaldos et pot comprar un airbus. M'ho rumiaré.

11:07 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

L'Herra comunista.... jajajajaja... ja ens agradria

11:30 p. m.  
Anonymous Curr Ximenis ha dit...

argumentalment legítim pero inconsistent al final. O no has entès el que tú mateix deies o teníes ganes de fer populisme amb el tema dels avions perquè no és el mateix de cap manera.

11:52 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

El que vull dir és que ni una cosa ni l'altra són indignants. On és la inconsistència amb el que jo mateix dic?

1:10 p. m.  
Anonymous Anònim ha dit...

llàstima... et deixes de parlar d'un dels grans ídols dels que pensen com tu!!! si, em refereixo al Sala-i-Martín, que em sembla que també es va queixar d'aquest fitxatge, no?? Què estrany que no en diguis res d'ell... on el podríem classificar? entre els "hooligans" o els "imams"? I a tu, que només critiques a qui et sembla? jo a tu et posaria dins del grup dels FLIPATS, però és una cosa molt subjectiva, és clar!!!

Per cert, jo crec que no hi ha una bombolla en el mercat d'avions, ara, en Floren amb els seus preus potser l'està creant... a mi, mentre no l'haguem de salvar nosaltres a la seva institució esportiva, me la porta fluixa, però sí que crec que es una cosa debatible si algú creu que el preu està massa inflat... o potser prefereixes que parlem de la mosca d'Obama?

1:55 p. m.  
Blogger El Director ha dit...

Això és el que ha dit el Professor Sala:

"No sé de dónde salen los 300 millones que Florentino Pérez piensa invertir en fichajes. Él dice que los recuperará vendiendo camisetas y para ello debería vender 30 millones de camisetas. Eso es imposible. Alguien le tendrá que dar dinero y sería bueno que lo explicara. Cómo puede ser que a un equipo de fútbol le dejen todo ese dinero, teniendo en cuenta la actual situación económica del país y la política de restricción de creditos que están siguiendo todos los bancos. Si el dinero no viene del propio negocio, vendrá por una especulación inmobiliaria"

Ho has llegit bé? Torna-hi, per si se t'ha escapat alguna cosa. Ara agafa i subratlla'm els passatges on el Sala diu, directa o indirectament, que fitxar jugadors a aquests preus és "obscè", "immoral" o que el govern hauria de regular d'alguna manera aquests traspassos. Ja ho tens? Perfecte. Ara el que has de fer és imprimir el paper que tens, si pot ser en paper fotogràfic, d'aquell més gruixut, més consistent, el cargoles ben cargolat...I te'l fots pel cul. I a partir d'ara, si si vols deixar comentaris insultant-me, els firmes, idiota.

2:14 p. m.  
Anonymous eaeaea el dire se cabrea ha dit...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

10:58 a. m.  
Blogger El Director ha dit...

Eaea: No m'has entès. Firmar vol dir posar el teu nom i els teus cognoms, com faig jo, si vols que et deixi insultar-me al meu blog.

11:11 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici